Επανέρχεται ο Πυρίλλης – “Κρύβεται και φοβάται ο Γενικός Ελεγκτής”

71eb0ec74d5ff8eae74d3a7933061c8e exclusive, Θεόδωρος Πυρίλλης

Aυτούσια η Ανακοίνωση του Δημάρχου Παραλιμνίου

“Κανένας θεσμικός φορέας του κράτους και της πολιτείας δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει ή όχι την ορθότητα του περιεχομένου της οποιασδήποτε έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή.

Συνεπώς, η αμφισβήτηση αυτής της ορθότητας μπορεί να γίνει μόνον μέσω δημόσιας συζήτησης για σκοπούς διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών.

Η άρνηση του Γενικού Ελεγκτή για δημόσια συζήτηση του περιεχομένου της Έκθεσής του, που σκοπό έχει να πλήξει και να καθηλώσει την ανάπτυξη του Παραλιμνίου, να σπιλώσει προσωπικά τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και να του ασκηθούν πιέσεις σε σχέση με την οικονομική επιβίωση των μελών της οικογένειάς του, δεικνύει τους φόβους και τις ενοχές του σε σχέση με την ορθότητά των χαρακτηρισμών που απέδωσα σε αυτήν.

Είναι λυπηρό ο κατ’ εξοχήν θεσμός προστασίας της διαφθοράς και της διαφάνειας, να:

Κρύβεται και να φοβάται να συζητήσει δημόσια τα ευρήματά του που ανέδειξε.
Κρύβεται και φοβάται ότι θα αναδειχθούν και ευρήματα που έντεχνα διαστρέβλωσε ή παραποίησε.
Κρύβεται και φοβάται ότι θα αναδειχθούν ευρήματα που έντεχνα απέκρυψε, διαστρέβλωσε ή παραποίησε.
Κρύβεται και φοβάται ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα διότι έντεχνα επιλέγει ποιους θα πλήξει ώστε να μπορούν συγκεκριμένα λόμπι να το εκμεταλλευτούν για εξυπηρέτηση των επιδιώξεών τους.

Κρύβεται και φοβάται ότι μέσα από τον δημόσιο διάλογο θα αποδειχθεί ότι δεν είναι αδιάφθορος.

Έχει ηθική προσωπική υποχρέωση να προσέλθει στην αρένα του δημόσιου διαλόγου και αν μπορεί να απορρίψει τους χαρακτηρισμούς που απέδωσα στο περιεχόμενο της  έκθεσής του. Η άρνησή του για δημόσιο διάλογο σημαίνει ενοχή.

Διαφάνεια εδώ και τώρα.”