Επέστρεψε το μεγαλύτερο γκράφιτι στο Παραλίμνι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 3176 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Νεολαία Παραλιμνίου, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία με πολλή δυσαρέσκεια αναφέρθηκε εκτενώς στην απερίσκεπτη πράξη μερίδας φιλάθλων να επέμβουν βίαια στο μεγαλύτερο γκράφιτι του νησιού μας. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 υλοποιήθηκε η ιδέα του μεγαλύτερου έργου γκράφιτι στην Κύπρο, μια ιδέα η οποία ολοκληρώθηκε, μεταξύ άλλων, από τη Νεολαία Παραλίμνιου.

DSC 3179 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Το εν λόγω έργο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήρθε αντιμέτωπο με τον αθλητικό μας πολιτισμό, και θυσιάστηκε στον βωμό του φανατισμού, αφού μερικοί επιτήδειοι έγραψαν επάνω του διάφορα συνθήματα, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους του πολύχρωμου αριστουργήματος.

DSC 3178 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Σήμερα, η Νεολαία Παραλιμνίου, ανακοίνωσε ότι το γνωστό σε όλους “The Longest Journey” επέστρεψε! Το μακρύτερο και πολυαγαπημένο ταξίδι της Νεολαίας, μήκους 135 μέτρων, συστήνεται ως πιο ανανεωμένο, φωτεινό, σε ένα καινούργιο σχέδιο, με εικόνες που χαρακτηρίζουν τόσο την επαρχία μας, όσο και το έργο της Νεολαίας! Αυτό το πανέμορφο αριστούργημα, κοσμεί και πάλι περήφανα “την είσοδο” του Δήμου Παραλιμνίου.

DSC 3177 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Στο γκράφιτι απεικονίζεται η κινηματογραφική ταινία, μιας και το Protaras Summer Film Festival αποτελεί αναμφίβολα σήμα κατατεθέν της Νεολαίας Παραλιμνίου. Απ’ την άλλη η πανσέληνος, θυμίζει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, η οποία μας φέρνει τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στο μελωδικό Moonwalk. Ενώ η θαλάσσια ρακέτα κοσμεί το έργο, λόγω του πρωτόγνωρου για την περιοχή δεδομένα Ayia Triada Beach Tennis Tournament.

Εν τελεί, μέσα από το γκράφιτι, η Νεολαία θέλει να στείλει το δικό της κοινωνικό μήνυμα! Στόχος αποτελεί η υπενθύμιση του κόσμου για το ότι η πλαστική σακούλα και μπουκάλα, το καλαμάκι αλλά κι οποιοδήποτε άλλο άχρηστο στοιχείο, οφείλουμε να το κρατάμε μακριά από τις ακτές και θάλασσες μας. Είναι οφειλή μας να διατηρούμε τις παραλίες μας καθαρές, και η συμπερίληψη αυτής της υπενθύμισης, ήταν καθήκον μας!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, μεταξύ άλλων φυσικά, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ταυτότητα και την πορεία της Νεολαίας Παραλιμνίου.

DSC 3190 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Η Νεολαία Παραλιμνίου, είχε υποσχεθεί ότι το έργο θα επιδιορθωνόταν, για να συνεχίσει να επιτελεί το σκοπό του… το θερμό καλωσόρισμα στον Δήμο Παραλιμνίου! Έτσι, σήμερα, σύσσωμα τα μέλη της Νεολαίας, “παρέδωσαν” μέσω ανακοίνωσής τους, το “The Longest Journey”, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα έχει μακρύ δρόμο ζωής, παραμένοντας μακριά από ανούσιες και απερίσκεπτες πράξεις…

DSC 3188 Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου, Νεολαία Δήμου Παραλιμνίου, Νεολαία Παραλιμνίου

Κλείνοντας, το συμβούλιο απηύθυνε τις ευχαριστίες του στον γνωστό καλλιτέχνη Paparazzi για την φιλοτέχνηση του έργου.

Φωτογραφία: Κυριάκος Χατζηιορδάνης

Famagusta.News