Επίσκεψη Αβέρωφ σε φυλάκιο Δερύνειας και ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο 2019 12 19 12.01.02 Αβέρωφ Νεοφύτου, Νέα Αμμοχώστου

Tο φυλάκιο ΣΤΕΚ της Εθνικής Φρουράς στη Δερύνεια αλλά και τη ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο, βουλευτές, στελέχη της Επαρχιακής Γραμματείας και αξιωματούχους του κόμματος.

Στο φυλάκιο ΣΤΕΚ στη Δερύνεια ο κ. Νεοφύτου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Εθνοφρουρούς και να τους ευχηθεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ακολούθως ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έκανε την ακόλουθη δήλωση.

“Όπως είπαμε και στον χαιρετισμό μας προς τους εθνοφρουρούς, είμαστε σε μια περιοχή που απέναντι μας είναι η κατεχόμενη Δερύνεια και η κατεχόμενη Αμμόχωστος . Ένα είναι το όραμα μας και σε αυτό θα μείνουμε στοχοπροσηλωμένοι μέχρι την ώρα που θα απαλλαχτούμε από την κατοχή και τα κατοχικά στρατεύματα και θα ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα που θα προσφέρει τις συνθήκες για ευημερία σε όλους τους κατοίκους της, σε ολόκληρο το λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Είναι εδώ που πρέπει και ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε και στις γιορτές και ούτε να εκληφθεί αυτό που εκλαμβάνουν οι συνάδελφοι των άλλων κομμάτων, δεν κάνουμε μαθήματα σε κανέναν απλώς καλούμε όλους σε μια εθνική ενότητα γιατί αυτό που βγαίνει καθημερινά είναι μια αντιπαλότητα μεταξύ μας. Ως Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος δείχνω ανοχή και αυτό θεωρώ πως συμβάλει στο να ξαναχτίσουμε ένα μέτωπο αρραγές στην Κύπρο. Αν σωθεί αυτός ο τόπος θα είναι για όλο τον λαό μας, Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους. Αν με τα λάθη και τις παραλήψεις μας αυτός ο τόπος θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο το κόστος θα το πληρώσουν και οι σημερινές γενιές ανεξάρτητα της ιδεολογικής τους προσέγγισης, αλλά θα το πληρώσουν περισσότερο οι επόμενες γενιές. Για αυτό και ας επικεντρωθούμε στο κυρίαρχο που πρέπει να μας ενώνει όλους, ο αγώνας μας να απαλλαγούμε από την κατοχή”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τους παραγωγούς και το ΔΣ ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. Τον κ. Νεοφύτου συνόδευσαν στη συνάντηση, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Δήμαρχοι, βουλευτές, στελέχη της Επαρχιακής Γραμματείας και αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Συναγερμού. Της συνάντησης προηγήθηκε τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου για τους αγρότες. Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει το γεγονός ότι οι παραγωγοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα τους, και θέλουν κάποια μέτρα από την κυβέρνηση προκειμένου να ξαλαφρώσουν και αυτοί και οικονομικά αλλά και ως προς τη διαβίωση τους, ο κ. Νεοφύτου απάντησε:

“Όντως ο αγροτικός τομέας παρά τις προοπτικές που έχει, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Είμαστε ένα απομακρυσμένο νησί άρα τόσο τα λιπάσματα όσο και τα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούν οι γεωργοί μας τα πληρώνουν ακριβότερα από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα είμαστε ένας μικρός τόπος, δεν υπάρχει η κλίμακα για να μπορέσεις να μειώσεις τα κόστη σου και άρα το κόστος παραγωγής λόγω και ότι χρησιμοποιείται από τον Κύπριο γεωργό είναι πιο ακριβό από τον συνάδελφό τους σε άλλες περιοχές. Δεύτερον, ο Κύπριος γεωργός έχει μικρή έκταση έναντι μεγαλύτερων εκτάσεων σε μεγαλύτερες χώρες. Άρα αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε με τη στήριξη της πολιτείας είναι στην ποιότητα των κυπριακών προϊόντων. Η κυπριακή πατάτα, είμαστε στα Κοκκινοχώρια, δεν είναι γιατί είμαστε Κύπριοι, είναι η καλύτερη ποιοτικά πατάτα που παράγεται στην Ευρώπη. Έχουμε και πολλά άλλα προϊόντα, τα φρούτα μας είναι εύγευστα, αλλά πρέπει να βρούμε τους τρόπους να γνωρίζει ο καταναλωτής τη διαφορά του ξένου, του εισαγόμενου από το ντόπιο το εύγευστο και το ποιοτικό. Και αν κάτι πρέπει η πολιτεία να βοηθήσει είναι πως μπορούν οι παραγόμενες ποσότητες των φθαρτών, των πατατών, των φρούτων, να πηγαίνουν στον καταναλωτή γιατί η διαφορά της τιμής που πληρώνεται ο παραγωγός από την τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι αυτά τα ζητήματα που κουβεντιάσαμε και στο παρελθόν, κουβεντιάσαμε και σήμερα και θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τους γεωργούς μας”.