Στο Παραλίμνι ο Αβέρωφ – “Δεύτερο Γυμνάσιο δρομολογεί η Κυβέρνηση” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Παραλιμνίου και τον Πρωταρά όπου συναντήθηκε με ξενοδόχους

3 1 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Παραλιμνίου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη, τον Αντιπρόεδρο της παράταξης Γιώργο Γεωργίου, τον Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού Γιώργο Λυσανδρίδη, τον Επαρχιακό Οργανωτικό του Δημοκρατικού Συναγερμού Αμμοχώστου Μάμα Πατέρα, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Σχολικής Εφορείας Παραλιμνίου.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης υποδεχόμενος τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και τους συνεργάτες του, δήλωσε τα εξής:

«Θέλουμε να καλωσορίσουμε στο Παραλίμνι τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον κύριο Αβέρωφ Νεοφύτου και αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου. Είναι ένα Γυμνάσιο με 650 παιδιά στο οποίο γίνονται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης, εργασίες που θα κοστίσουν γύρω στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη του σε αυτό τον χώρο και χαιρόμαστε για τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση στο Παραλίμνι. Σίγουρα η λύση είναι η δημιουργία του δεύτερου Γυμνασίου, κάτι το οποίο άρχισε να τροχοδρομείται και να επισημάνουμε ότι ο χώρος που είμαστε αυτή τη στιγμή είναι το σημείο που ξεκινά η νεκρή ζώνη με την κατεχόμενη Αμμόχωστο διπλά μας. Δηλαδή αυτοί οι μαθητές και εμείς όταν ήμασταν πιο μικροί, αυτό που βιώναμε καθημερινά ενώ λαμβάναμε την εκπαίδευση που έπρεπε να λάβουμε, ήταν ότι ζούσαμε με την κατεχόμενη πόλη στα μάτια μας καθημερινά. Είναι κάτι που ελπίζουμε ότι θα βρεθεί κάποιος τρόπος να μπορέσουμε σε αυτή την πόλη να ξανά περπατήσουμε το συντομότερο και πιστεύω ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός κάνει ότι μπορεί και η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

1 1 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου

Από την πλευρά του ο Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε τα εξής:

«Σήμερα βρίσκομαι με τους φίλους και συνεργάτες, τόσο τον Δήμαρχο όσο και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο και Μέλη Σχολικής Εφορείας, τη Διεύθυνση του Σχολείου, τους Συνδέσμους Γονέων εδώ στο Παραλίμνι. Φίλε Δήμαρχε συνάντησα σήμερα ένα ευχάριστο πρόβλημα. Το ευχάριστο τι είναι; Ότι επισκέφθηκα το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Κύπρου και είναι χαρά και ευτυχία να βλέπεις νέους ανθρώπους, το μέλλον του αύριο και να νιώθεις ότι αυτή η περιοχή έχει και σήμερα έχει και αύριο πιο δυνατό. Το πρόβλημα είναι λόγω του μεγάλου αριθμού χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις. Παρά να πηγαίνω σε κοινότητες που το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μαθητές για να δικαιολογείται η λειτουργία σχολείων, χαίρομαι που υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Μακάρι παντού να έχουμε μαθητές, γιατί κτίρια μπορούμε πιο εύκολα με τη θέληση και υπάρχει θέληση, και θέλω να σε διαβεβαιώσω φίλε Δήμαρχε, δεν μπορώ να μιλώ εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά ξέρω την αποφασιστικότητα και την θέληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επιλύσει και αυτό το ζήτημα. Και ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα είναι μαζί με την κυβέρνηση αυτοί που πέραν των άλλων θεμάτων που έχουν λυθεί στο Παραλίμνι, θα δρομολογήσουν και τη δημιουργία του δεύτερου Γυμνασίου στο Παραλίμνι. Βρίσκομαι όμως αγαπητοί συνεργάτες εδώ στο τέλος της αυλής του σχολείου και απέναντι μας η κατεχόμενη Αμμόχωστος. Θέλω ακόμα μια φορά ένα μήνυμα να στείλω. Ήταν και παραμένει στόχος και στοχοπροσήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού από την ίδρυση του το 1976 και θέση και του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και προσωπικό μου στοίχημα παρά την αδιαλλαξία της Τουρκίας, παρά τις απαράδεκτες θέσεις, να βρούμε τρόπους να σπάσουμε το αδιέξοδο και να μην ζήσουν και τα παιδιά μας αυτά τα συρματοπλέγματα της ντροπής, τις νεκρές ζώνες αλλά να τις κάνουμε ζωντανές ζώνες, ζωντανές για όλους τους Κύπριους και από αυτό τον στόχο δεν θα παρεκκλίνουμε ποτέ μέχρι να ευοδωθεί ο αγώνας ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού».

2 1 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφθηκε τον Πρωταρά όπου συναντήθηκε με ξενοδόχους, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας.

4 exclusive, Αβέρωφ Νεοφύτου