Εποικισμός κατεχόμενης Δερύνειας: Έντονη αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας

Σε εκστρατεία ενημέρωσης θα προβεί ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας για τις παράνομες ενέργειες ψευδοκράτους και Τουρκίας για παράνομο εποικισμό της κατεχόμενης Κάτω Δερύνειας.

IMG 0427 exclusive, Κατεχόμενα, Κάτω Δερύνεια

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας για τις προκλητικές ενέργειες ψευδοκράτους και Τουρκίας για παράνομο εποικισμό της κατεχόμενης Κάτω Δερύνειας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η εξαγγελθείσα πρόθεση, από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο για κατασκευή 1192 κατοικιών στην κατεχόμενη Δερύνεια, σε απόσταση επτακοσίων μόλις μέτρων από τις ελεύθερες περιοχές, στα αριστερά του δρόμου Δερύνειας – Αμμοχώστου, για τους σκοπούς στέγασης ατόμων από την Τουρκία, αποτελεί ακόμη μία κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, κάτι που διαπράττει η Τουρκία στην Κύπρο από το 1974. Αφορά την κατάφωρη παραβίαση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των εκτοπισμένων καθώς και επιχειρούμενο εποικισμό, ένα έγκλημα πολέμου, που δεν παραγράφεται.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας:
● Καταδικάζει μετά βδελυγμίας την πρόθεση του κατοχικού καθεστώτος για εποικισμό της κατεχόμενης Δερύνειας.
● Θεωρεί ιδιαίτερα προκλητική την πρόθεση να χρηματοδοτηθεί η παράνομη ανάπτυξη από τα έσοδα του σφετερισμού Ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
● Προτίθεται να αποδυθεί σε εκστρατεία ενημέρωσης για τις προθέσεις του κατοχικού καθεστώτος, τόσο σε διεθνές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα επιδιώξει να γίνουν αναφορές ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.
● Είναι έτοιμος να συνδράμει οποιεσδήποτε σχετικές ενέργειες αντίδρασης της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μπορεί οι τουρκικές παρανομίες, που διαπράττονται εδώ και πενήντα χρόνια, να αποσκοπούν στη διαιώνιση των τετελεσμένων της κατοχής, ωστόσο, φέτος, την πεντηκοστή επέτειο από την τουρκική εισβολή, καλούμε όλους να διακηρύξουμε εντονότερα την αταλάντευτη θέση μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση όλων των κατεχομένων εδαφών μας, για απελευθέρωση της Αμμοχώστου και της Δερύνειας, μέσω μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, που θα σέβεται το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο και θα κληροδοτήσει στα παιδιά μας μια σταθερή, ασφαλή, ειρηνική και ευημερούσα χώρα.»