Ερμής-ΕΝΠ 0-0 – Φωνάζει για πέναλτι η ΕΝΠ (video)

49381659 1173722906139220 980568409798344704 o

Με τη στείρα ισοπαλία συμβιβάστηκαν Ερμής και ΕΝΠ σήμερα στο «Αμμόχωστος».

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να σκοράρουν, πλήρωσαν όμως την αστοχία τους και έμειναν κολλημένες στην τελευταία και προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αντίστοιχα.

Σε μεγάλη βραδιά ο Κλέιμαν που σταμάτησε όλες τις μεγάλες ενέργειες των γηπεδούχων.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πιο δυνατά μπήκε ο Ερμής στην αναμέτρηση του «Αμμόχωστος», με την ομάδα της Αραδίππου να αναλαμβάνει από νωρίς τις πρωτοβουλίες των κινήσεων, τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Οι επιθετικές διαθέσεις των «φτεροπόδαρων» εκφράστηκαν πολύ νωρίς όταν στο 11′ ο Ντεβέσα μετά από κατέβασμα του Κατσιατή δεν κατάφερε να νικήσε τον Κλέιμαν. Εφτά λεπτά αργότερα και στο 18′ ο Κεϊτά ήταν αυτός που θα έχανε την επόμενη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων μετά από νέα τροφοδότηση από τον Κατσιατή.

Από την πλευρά της ΕΝΠ παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης και δυσκολεύτηκε πολύ να γίνει απειλητική απέναντι στην εστία του Φιρινίδη. Μέχρι το ημίωρο κάποια λάθη στη μεσοαμυντική γραμμή του Ερμή έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να πάρουν βήματα μπροστά στο γήπεδο, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε εκ νέου, με τον Ερμή να πιέζει πιο ψηλά και κυρίως με πλαγιοκοπήσεις να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ.

Τελικά το 0-0 διατηρήθηκε και στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, με τη μεγάλη φάση απέναντι στις δύο εστίες να απουσιάζει.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο β’ μέρος το σκηνικό ήταν σχεδόν παρόμοιο, με τον Ερμή να είναι η ομάδα που ήταν η κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα της επανάληψης.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε και η κούραση ήταν εμφανής στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Παρ’ όλα αυτά οι «φτεροπόδαροι» έχασαν κραυγαλαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με τον Κλέιμαν να είναι σε μεγάλη βραδιά και να βάζει «stop» σε πολλές ενέργειες.

Από την άλλη, η ΕΝΠ ανέβασε την απόδοση της στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ενώ δικαιούταν και ένα πέναλτι προτού μείνει με δέκα παίκτες.

Τελικά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή του αγώνα.

Πηγή: Balla Cy