Φιλανθρωπική παράσταση από μαθητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων για το ΚΕΠΑ

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΚΕΠΑ "Καλάθι Αγάπης"

5524f12c3b8ed ΚΕΠΑ, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Νέα Αμμοχώστου

Θεατρική Παράσταση στα πλαίσια των 30ων Παγκυπρίων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου ανεβάζουν οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση “Ένα καπέλο γεμάτο βροχή” του Μάικλ Γκάτσο.

Τιμή εισιτηρίου: €5

Όλα τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΚΕΠΑ “Καλάθι Αγάπης”.

56435166 2364488853602215 8793041894620790784 o ΚΕΠΑ, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, Νέα Αμμοχώστου

Λίγα λόγια για το έργο:

“Και τότε πήρε το καπέλο που φορούσε και καθώς είχε γεμίσει νερό από τη βροχή το άδειασε όλο επάνω του. Κατάλαβε ο μπόμπιρας πως όλο το κέρδος του από τους κόπους του ήταν αυτό. Ένα καπέλο γεμάτο βροχή”.

Ο Τζώνη, εξαιτίας ενός παλιού τραύματος από τον πόλεμο στην Κορέα, έχει εθιστεί στη μορφίνη. Ο κρυφός εθισμός του θα τον απομακρύνει από τους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού, την έγκυο σύζυγό του, Σήλια και τον μικρότερο αδελφό του, Πόλο. Η άφιξη της από χρόνια αποξενωμένης μητέρας τους θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα και θα οδηγήσει στη δραματική κορύφωση. Σε μια οικογένεια, τα μέλη της οποίας αδυνατούν να επικοινωνήσουν και να παραδεχτούν τα λάθη τους, η καταιγίδα των ναρκωτικών έρχεται να σαρώσει τις ζωές όλων των προσώπων.

Ο Τζώνη της Κορέας είναι ο Τζώνη της Βαγδάτης, της Καμπούλ, του Κομπάνι. Είναι ο κάθε στρατιώτης που βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στο οποίο επιστρέφει τραυματισμένος ψυχικά και σωματικά. Τα σωματικά τραύματα επουλώνονται, τα ψυχικά όμως παραμένουν, γιατί είναι πιο βαθιά. Οι αποξενωμένες σχέσεις εντός της οικογένειας, η φρίκη του πολέμου, η κόλαση των ναρκωτικών δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο στο μυαλό και στη ζωή του ήρωα. Και τότε είναι που πρέπει να παλέψει, τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του, για να γλιτώσουν όλοι από τον εφιαλτικό κόσμο των ναρκωτικών που παγιδεύει εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας τα όνειρα τους.

Ο συγγραφέας

“Αν υπάρχουν στο θέατρο κάποιες περιπτώσεις συγγραφέων που γίνηκαν γνωστοί χάρη σε ένα μόνο έργο τους, σίγουρα μια από αυτές θα ήταν ο Μάικλ Γκάτσο” γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος στον πρόλογο του έργου, Ένα καπέλο γεμάτο βροχή.

Ο Μάικλ Γκάτσο (1923- 1995) ήταν Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός. Ήταν υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για το ρόλο του Frank Pentangeli στην ταινία Ο Νονός II (1974). Διακρίθηκε, επίσης, ως καθηγητής υποκριτικής και δραματουργίας. Το κοινωνικό δράμα, Ένα καπέλο γεμάτο βροχή, παρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεη, στα 1995, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Κάποια χρόνια αργότερα, το έργο γυρίστηκε σε ταινία που θριάμβευσε κινηματογραφικά.

Διανομή ρόλων (με σειρά εμφάνισης):

Μητέρα: Χρυστάλλα Χριστοδούλου, Β6.1
Τζώνη: Ιάκωβος Μακρής, Γ6.1
Σήλια: Ιωάννα Γεωργίου, Β1.1
Μάνα: Μιχαλίνα Κωνσταντίνου, Β3.3
Απλς: Δαμιανός Χατζηγεωργίου, Α2.2
Τσιάκι: Ανδρέας Χήρας, Β6.1
Πόλο: Κυριάκος Λαζαρή, Α2.1

Ακούγονται τα τραγούδια:

Hearts a mess, Τραγουδοποιός: Gotye
Make you feel my love, Τραγουδοποιός: Bob Dylan
Ο Άμλετ της Σελήνης (ορχηστρικό). Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πέρασμα, Τραγουδοποιός: Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ευχαριστίες:

• Υπουργείο Παιδείας και Πολιτσισμού
• Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου
• Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κοκκινοχωρίων
• Σχολική Εφορεία Κοκκινοχωρίων
• Shiapanis Furniture, Παραλίμνι

Famagusta.News