Φωτιάδης, Νεοφύτου και Παρσών κατέκτησαν τίτλους στο Famagusta Tennis Cup TEU14

α Τέννις

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Famagusta Tennis Cup TEU14, που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (Tennis Europe). Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 3. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 106 αντισφαιριστές (59 αγόρια, 47 κορίτσια) από 21 χώρες.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της  Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, στην κατηγορία αγοριών ο Φώτος Φωτιάδης εντυπωσίασε για ακόμη μία διοργάνωση κατακτώντας τον τίτλο στο Μονό αγοριών. Ο Φωτιάδης επικράτησε στον τελικό του Αρτούρ Κουκσιάν από την Ρωσία, με 2-0 (6-1, 6-2), ενώ οι Ξενοφώντας Νεοφύτου και Παύλος Παρσών κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Διπλού.

Ο Κύπριος αντισφαιριστής κατέκτησε τον τίτλο σημειώνοντας πέντε καθαρές νίκες, χωρίς να χάσει κάποιο σετ. Με τις τελευταίες του επιτυχίες ο Φώτος Φωτιάδης ανέβηκε στην 42η θέση της Ευρωπαϊκής κατάταξης στην κατηγορία U14 έχοντας 370 βαθμούς. Καλύτερος Κύπριος στην κατηγορία αυτή ο Κωνσταντίνος Κοσιής (28ος, 400 βαθμοί). Πρόκειται για δύο αντισφαιριστές που έχουν όλες τις προοπτικές για να φτάσουν ψηλά στον διεθνή χώρο, αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει περαιτέρω την επιτυχία των Ξενοφώντα Νεοφύτου και Παύλου Παρσών που κατέκτησαν τον τίτλο στον τελικό του Διπλού σημειώνοντας τρεις διαδοχικές νίκες επί αντιπάλων από τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Αυστρία. O τελικός δεν διεξήχθη ύστερα από το walkover των Ούγγρων Ντέλλι και Παλ.

Οι κατηγορίες κοριτσιών εξελίχθηκαν σε ρωσική υπόθεση. Νικήτρια στο Μονό η Ξένια Ζαΐτσεβα, η οποία κατέκτησε τον τίτλο και στο Διπλό με παρτενέρ την Γιαροσλάβα Μπαρτάσεβιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ