Γ.Φυλακτού: “Αυτά βλέπουμε κάθε μέρα στο Κάβο Γκρέκο” (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο με το οποίο αποδεικνύει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο θαλάσσια περιβάλλον του Κάβο Γκρέκο ανήρτησε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιώργος Φυλακτού.

Στο βίντεο αποδεικνύεται η τραγική εικόνα που επικρατεί στον βυθό και στην επιφάνεια της θαλάσσιας περιοχής στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο με εκατοντάδες πλαστικά και σκουπίδια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής εξέδωσε διάταγμα για την απαγόρευση της αλιείας στη θαλάσσια περιοχή του Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο γεγονός που οδήγησε στις έντονες αντιδράσεις από επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής, ένας εκ των οποίων είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας.

Στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Φυλακτού εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή και τη Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, Μαρίνα Αργυρού με τους οποίους είχαν συνάντηση ως Κατηγορία Γ’ Ψαράδων (χωρίς χρήση σκάφους), μαζί με τους αντιπροσώπους άλλων κατηγοριών σε χθεσινή σύσκεψη σχετικά με τη διαχείριση του Κάβο Γκρέκο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, η μόνη επιθυμία των ψαράδων είναι “να υπάρχει χώρος και ψάρι στις θάλασσες μας τόσο σήμερα αλλά και στο μέλλον για τα παιδιά μας. Σίγουρα το ψάρεμα δεν είναι η αιτία όλων των κακών και αδιαμφισβήτητα η απαγόρευση και μόνο της “σωστής” αλιείας δεν θα σώσει την κατάσταση…”

Famagusta.News