Γ. Τάκκας: “Στέκομαι δίπλα στον Πυρίλλη”

Στιγμιότυπο 2018 04 20 16.18.44 exclusive, Γιώργος Τάκκας, Θεόδωρος Πυρίλλης, Παραλίες

Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας στηρίζει τον Δήμαρχο Παραλιμνίου στο θέμα που προέκυψε με την ποινική δίωξη του Θεόδωρου Πυρίλλη.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δημάρχου Σωτήρας αναφέρεται ότι «με ανησυχία παρατηρούμε τις τελευταίες εξελίξεις, κατά τις οποίες ένα πρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διώκεται προσωπικά για έργα τα οποία έγιναν εξ ονόματι του Δήμου Παραλιμνίου. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός όταν Δήμαρχοι διώκονται και σύρονται ενώπιον δικαιοσύνης σε προσωπικό επίπεδο και ιδιαίτερα όταν στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση του καθήκοντος για το οποίο εξελέγησαν με λαϊκή εντολή και με σκοπό να εξυπηρετήσουν το κοινό συμφέρον».

Προστίθεται ότι «ο Θεόδωρος Πυρίλλης απέδειξε πως είναι ένας Δήμαρχος που διακατέχεται με υψηλό αίσθημα ισονομίας και ισοπολιτείας και με τον ίδιο τρόπο εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα του Δήμου του, παρά τις επανειλημμένες και άκαρπες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του. Έχει επίσης αποδειχθεί  πέραν πάσης αμφιβολίας πως τα έργα για τα οποία κατηγορείται, έχουν γίνει με καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, σύμφωνα με τις Διατάξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν έκδοσης νομικής γνωμάτευσης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «θα πρέπει να ανησυχήσει όλους τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το γεγονός ότι ενώ επιδιώκεται η πρόοδος και η οικονομική ανάπτυξη του κάθε Δήμου και Κοινότητας μετά τις γενναίες περικοπές που έχουν γίνει από την κρατική χορηγία και τις πενιχρές οικονομικές συνεισφορές του κράτους, εντούτοις ένας Δήμαρχος διώκεται ποινικά γιατί εκτέλεσε το καθήκον που του όρισε η απαρτία των αιρετών της Δημοτικής του Αρχής».

Αναφέρεται ακόμα πως «είναι επίσης, απορίας άξιον εάν θα πρέπει να σιωπούμε μπρος στις παρανομίες και τις παρατυπίες που γίνονται από ιδιώτες ώστε να μην γινόμαστε στόχος παρόμοιων καταγγελιών. Η επαρχία Αμμοχώστου για πρώτη φορά απέκτησε τη δική της φωνή και υπόσταση και ο Θεόδωρος Πυρίλλης αποτελεί πρωταγωνιστικό κομμάτι αυτού του αγώνα».

Ως Δήμαρχος Σωτήρας, καταλήγει η γραπτή ανακοίνωση «θα σταθώ δίπλα στον Θεόδωρο Πυρίλλη και σε κάθε άτομο το οποίο επιδιώκει την αναγνώριση και την πρόοδο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Πηγή: ΚΥΠΕ