Γεωργός από το Παραλίμνι καταγγέλλει: “Τους είδα να φέρνουν προϊόντα παράνομα από τα κατεχόμενα”

Σε καταγγελίες για παράνομη διοχέτευση γεωργικών προϊόντων από τα κατεχόμενα προέβη χθες από την τηλεόραση του Σίγμα ο γεωργός από το Παραλίμνι Γιώργος Τάκκας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τάκκας στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής “Πρωτοσέλιδο” της τηλεόρασης του Σίγμα, ο ίδιος έγινε μάρτυρας της παράνομης διοχέτευσης από μη ελεγχόμενα σημεία πρόσβασης γεωργικών προϊόντων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές τα οποία στη συνέχεια “βαπτίστηκαν” ως ελληνοκυπριακά και πωλήθηκαν σε αγορά στις ελεύθερες περιοχές.

Σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Παναγροτικού Συνδέσμου Τάσο Γιαπάνη, ο ίδιος ανέφερε ότι ο Παναγροτικός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες και το κράτος πρέπει να επιβάλει αυστηρές ποινές για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Τόνισε, παράλληλα, ότι ο Παναγροτικός ζητεί την πιστή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει ότι προϊόντα τα οποία εισάγονται από την Τουρκία, όπως κεράσια και μπανάνες εισάγονται στη συνέχεια στις ελεύθερες περιοχές και πωλούνται αφού πρώτα “βαπτιστούν” ως ελληνοκυπριακά.

Με τη σειρά του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων επεσήμανε τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία με την εισαγωγή μη ελεγχόμενων εμπορευμάτων από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι η Αστυνομία, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, προβαίνει στους αναγκαίους ελέγχους, αξιολογεί τις οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακολουθεί γενικότερα την κατάσταση και υπάρχει συνεργασία και συντονισμός και με άλλες υπηρεσίες. Υπήρχαν, αποκάλυψε, περιπτώσεις όπου είχαν εντιοπιστεί πρόσωπα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν συλληφθεί, είχαν κατασχεθεί διάφορα αντικείμενα και προχώρησε ση Αστυνομία στη διερεύνηση των υποθέσεων στη βάση των αδικημάτων τα οποία είχαν προκύψει.

Τέλος, ο Λειτουργός του Τμήματος Γεωργίας Μάκης Αντωνιάδης είπε πως το Τμήμα Γεωργίας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για εφαρμογή του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι λαμβάνουν τέτοιες πληροφορίες να ειδοποιούν την Αστυνομία και όλα τα αρμόδια τμήματα.

Sigma TV / Famagusta.News