Γιατί φοβούνται για την παραλία Κόννος; – Ίδια χαρακτηριστικά με το Μάτι Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα μετρά τις πληγές της, ο Δήμος Παραλιμνίου εκφράζει τον φόβο του για μια περιοχή η οποία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την καμένη πια παραλιακή περιοχή Μάτι της Αττικής.

Η έλλειψη σημείου διαφυγής, ο στενός δρόμος, αλλά και ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που συγκεντρώνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο στην κατάφυτη περιοχή της παραλίας Κόννος στο Εθνικό Δασικό Πάρκο του Κάβο Γκρέκο το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία του Τμήματος Δασών, προκαλεί ανησυχίες στην τοπική αρχή για ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα πυρκαγιάς.

DSC 0597 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ανέφερε για το θέμα ότι αυτή τη στιγμή για σκοπούς παροχής πρώτων βοηθειών, είτε από την Πυροσβεστική, είτε από τα νοσοκομεία, είτε από τις κλινικές στον συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης.

DSC 0592 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς το Τμήμα Δασών για την εξεύρεση λύσεων όσον αφορά τα σημεία πρόσβασης και σημεία διαφυγής από και προς την παραλία.

DSC 0581 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Όπως αναφέρει ο ίδιος, “το Τμήμα Δασών πιστεύει ότι ίσως να μην είναι επάναγκες στην προσπάθειά του να δημιουργήσει όσο πιο λίγη πληγή στον χώρο που πρέπει να γίνει το άλλο πέρασμα προς τη συγκεκριμένη παραλία. Και αναφέρομαι σε περιβαλλοντικά θέματα. Όμως έχω την άποψη ότι η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή είναι υπερ άνω όλων και γι αυτό άμεσα πρέπει να ληφθούν μέτρα.”

DSC 0576 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Από την πλευρά του το Τμήμα Δασών αναγνωρίζει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε ένα εφιαλτικό σενάριο πρόκλησης πυρκαγιάς στην περιοχή.

DSC 0574 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπου εξάνδρου, υπάρχει θέμα ασφάλειας των λουομένων, είναι ένα θέμα το το οποίο έχει ξανασυζητηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, δεν έχει ληφθεί απόφαση. Υπάρχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με τον ίδιο, για βελτίωση της κατάστασης είτε με την κατασκευή κάποιου, ενός δευτέρου δρόμου, δρόμου διαφυγής, ή με μία εντελώς καινούρια λύση στο πρόβλημα με την κατασκευή του χώρου στάθμευσης βορειότερα.

DSC 0575 exclusive, Κάβο Γκρέκο, Κόννος, Νέα Αμμοχώστου, Παραλίες, Πυρκαγιές
©Famagusta.News

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται σύσκεψη της Επιτροπής για Διαχείριση και Ανάπτυξη του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Κάβο Γκρέκο η οποία αναμένεται να εξετάσει εκ νέου το θέμα για τελική απόφαση.

Famagusta.News / SIGMA TV