Γιώργος Πελαγίας: Όταν η θέληση σε ταξιδεύει! (Συνέντευξη)

pelagias giorgos Cities, Dancer, Famagustians Abroad, George Pelagia, Γιώργος Πελαγίας, ΧΟΡΟΣ

Η στήλη του Famagusta.News, Famagustians Abroad σήμερα ταξιδεύει στην Σουηδία. Για να «συναντήσει» τις βαθιές σκέψεις του Παραλιμνίτη χορευτή, Γιώργου Πελαγία. Ο Γιώργος, είναι ένας νέος άνθρωπος, με όνειρα, φιλοδοξίες, πολλή θέληση κι ένα μεγάλο πάθος. Το χορό! Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ, μοιράζεται μαζί μας τις όλο νοήματα σκέψεις του.

 

11401337 10153099672042874 2908979932513694261 n Cities, Dancer, Famagustians Abroad, George Pelagia, Γιώργος Πελαγίας, ΧΟΡΟΣ

Ποιος είναι ο Γιώργος Πελαγίας;

Ο Γιώργος Πελαγίας γεννήθηκε στην Κύπρο και ξεκίνησε να ασχολείται με το χορό στην ηλικία των 6. Έχει λάβει μέρος σε Παγκύπριους διαγωνισμούς χορού στους οποίους διακρίθηκε, και πήρε υποτροφίες για σεμινάρια στο εξωτερικό.

Στην ηλικία των 18, ο Γιώργος μετακόμισε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε την φοίτηση του στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα, τις οποίες σπουδές ολοκλήρωσε με άριστα! Κατά τη διάρκεια της φοίτησης του, δούλεψε με χορογράφους στην ελληνική πρωτεύουσα και με το Hellenic Dance Company.

Το 2013 κέρδισε υποτροφία από το London Contemporary Dance School, όπου και συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας το μεταπτυχιακό του στο PerformingArtsκαι ταυτόχρονα αποτελούσε ενεργό μέλος της ομάδας χορού Edge. Πλέον, από το 2015 και έπειτα αποτελεί μέλος της ομάδας χορού SkånesDansteaterστη Σουηδία, όπου κι έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους κι έχει παρουσιάσει το ταλέντο του, τόσο στη Σουηδία όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού!

50799431 366520287506888 5561858691268870144 n Cities, Dancer, Famagustians Abroad, George Pelagia, Γιώργος Πελαγίας, ΧΟΡΟΣ

Ας γνωρίσουμε τον Γιώργο και να ταξιδέψουμε στις σκέψεις του.

  1. Ο χορός πολλές φορές αποτελεί ένα όνειρο το οποίο δύσκολα υλοποιείται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να επαγγέλλεται χορευτής. Μίλησε μας για την πραγμάτωση αυτού σου του στόχου.

 Στην πραγματικότητα, όταν ξεκίνησα το χορό σε μικρή ηλικία σε μια μικρή σχολή, δεν ήξερα τι σημαίνει και τι επρόκειτο να συμβεί. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και καταλάβαινα τη σημασία του χορού στη ζωή μου, τότε ξεκίνησα να δημιουργώ όνειρα, να βάζω στόχους και να θέλω να εμβαθύνω τις γνώσεις μου στο ευρύ φάσμα των τεχνών.  

Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με το μπαλέτο Κύπρου, να λάβω μέρος σε Παγκύπριους διαγωνισμούς χορού και να παρευρεθώ σε σεμινάρια στο εξωτερικό, από πολύ νεαρή ηλικία. Αυτό με βοήθησε να ανοίξω διάπλατα τους ορίζοντες μου και να δω πως είναι να είσαι επαγγελματίας χορευτής!

Κατά τη διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων πέρασα από πολλούς δασκάλους, οι οποίοι με τον τρόπο τους και τις γνώσεις τους μου έδωσαν πολλά εφόδια ώστε να συνεχίσω και να προχωρήσω μπροστά. Συν τοις άλλοις, η μαμά μου, ένας πολύ δυναμικός και ενεργός άνθρωπος, ήταν πάντοτε στο πλάι μου και με ωθούσε στο να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω και να ακολουθήσω το όνειρο μου. Έτσι, έφυγα στην Αθήνα, όπου σπούδασα στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εκεί είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με την ομάδα χορού της Λυρικής, τόσο ως μαθητής αλλά και ως απόφοιτος. Εκτός της προαναφερόμενης ομάδας, στην Αθήνα συνεργάστηκα και με άλλες ομάδες χορού και χορογράφους.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπαλέτο αλλά στην πορεία αποφάσισα ότι δεν είναι αυτό που μου ταιριάζει, κι έτσι έλαβα την απόφαση κι έφυγα για μεταπτυχιακές σπουδές στο σύγχρονο χορό και στο performingarts, στο Λονδίνο στη σχολή London Contemporary Dance School, όπου και πάλι συνεργάστηκα με την ομάδα της σχολής.

Κάπως έτσι, άρχισα να κάνω γνωριμίες και συνεργάστηκα με χορογράφους από το εξωτερικό. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις τέχνες και συγκεκριμένα το χορό στο εξωτερικό, με οδήγησε στο να θέλω ακόμη περισσότερο να δουλέψω στο εξωτερικό, κι έτσι τέθηκε ο στόχος. Οπότε, μετά το τέλος των μεταπτυχιακών μου σπουδών ξεκίνησα να κυνηγάω το στόχο μου και από το 2015 κι έπειτα είμαι μέλος της ομάδας χορού Skånes Dansteaterστο Μάλμε της Σουηδίας.  

Φυσικά και δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσω εδώ που βρίσκομαι! Πέρασα από πολλά εμπόδια, πολλές αρνητικές απαντήσεις, έκανα δουλειές που δε με γέμιζαν, αλλά όλα αυτά μου έδωσαν δύναμη να κατακτήσω τους στόχους που είχα θέσει αλλά και να αποκτήσω πολλές εμπειρίες!

50533085 2084258651681551 4108535809496317952 n 1 Cities, Dancer, Famagustians Abroad, George Pelagia, Γιώργος Πελαγίας, ΧΟΡΟΣ

  1. Πως θα περιέγραφες την μέχρι σήμερα εμπειρία σου;

Έχει περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα! Έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση κι αρκετή πίεση, να προσπαθώ να πηγαίνω σε ακροάσεις για να βρω δουλειά στο εξωτερικό, να χορέψω σε ομάδες και να συνεργαστώ με διαφορετικούς χορογράφους και δεν είχα δεχτεί με τη μια τη θετική απάντηση! Έχω πάρει πολλές αρνητικές απαντήσεις αλλά αυτές είναι που σου δίνουν δύναμη και σε πεισμώνουν ακόμα πιο πολύ για να κατακτήσεις αυτό που θες! Όμως, όταν το κατακτήσεις δε σημαίνει ότι σταματάει η προσπάθεια να γίνεσαι καλύτερος. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μάθεις ακόμη περισσότερα, φτάνει να υπάρχει η θέληση! Πέρασα από το κλασικό μπαλέτο, χόρεψα σε θεατρικές παραστάσεις, σε μιούζικαλ, σε σύγχρονες παραστάσεις χορού κι έφτασα να συνεργάζομαι με ανθρώπους στο εξωτερικό. Κι εκτός αυτών, μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα χόρεψα σε διάφορες σκηνές ανά τον κόσμο μέσω των ομάδων και των χορογράφων που έχω συνεργαστεί.

  1. Ποιο αισθάνεσαι ότι αποτελεί το σημαντικότερο μάθημα που έχεις διδαχτεί μέσα από όλα αυτά τα χρόνια;

Στην αρχή νιώθεις ότι είσαι ικανός για όλα και ότι τα γνωρίζεις όλα ακόμη και με τις λίγες εμπειρίες που έχεις, αλλά στη πορεία, οι καινούργιες εμπειρίες που αποκτάς σε γειώνουν και σε προσγειώνουν απότομα. Εκ των σημαντικότερων μαθημάτων είναι το να παραμένεις πιστός στον εαυτό σου και στο ποιος είσαι! Αλλά και να είσαι ανοιχτός για να δεχτείς καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις, και να γνωρίζεις ότι από όλα τα αρνητικά γεγονότα και τις κακές συνεργασίες που περνάς, μαθαίνεις τα περισσότερα, καταλαβαίνεις προς τα που θες να κινηθείς και γίνεσαι καλύτερος. Και να μην ξεχνάμε ότι η θετική στάση αντιμετώπισης των καταστάσεων βοηθάει πάντα! Κι ότι γύρω σου θα υπάρχουν – πάντα – άνθρωποι από τους οποίους μπορείς να αποκομίσεις πολλά είτε αυτοί είναι φίλοι, συνάδελφοι, οικογένεια ή ακόμα και άγνωστοι!

50434634 1972014859774830 3832235332074471424 n Cities, Dancer, Famagustians Abroad, George Pelagia, Γιώργος Πελαγίας, ΧΟΡΟΣ

  1. Τι θα συμβούλευες ένα νεαρό άτομο που ονειρεύεται να κατακτήσεις τις χορευτικές σκηνές;

Θα τους συμβούλευα να μην σκέφτονται δίπλα και τριπλά και να κυνηγήσουν το όνειρο τους, ενώ ταυτόχρονα να παραμένουν πραγματιστές. Το να κυνηγήσεις το όνειρο σου σε βάζει σε ένα μοναδικό ταξίδι που δεν το ζεις κάθε μέρα – υπό άλλες συνθήκες – ασχέτως εάν θα καταφέρεις να πετύχεις το στόχο που έχεις θέσει ή όχι. Οι στόχοι είναι σκέψεις και όνειρα, κι υπάρχει πάντα η πιθανότητα και η δυνατότητα να αλλάξουν. Και να μην ξεχνάνε πως η σκληρή δουλειά δεν έχει απογοητεύσει ποτέ κανέναν, ενώ οι φόβοι για αποτυχία είναι αυτοί που σου βάζουν φρένα!

  1. Ποιοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι του Γιώργου;

Ο Γιώργος μελλοντικά, στοχεύει να συνεχίσει το ταξίδι αυτό που έχει ξεκινήσει στο εξωτερικό ως επαγγελματίας χορευτής, και να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Έχω να μάθω ακόμη πολλά, και να αποκομίσω πάμπολλες εμπειρίες. Θέλω να χορέψω σε σκηνές σε όλο τον κόσμο, και να δώσω τη δυνατότητα στους θεατές να αποκομίσουν έστω κάτι από την τέχνη του χορού. Να αποκτήσουν όνειρα, να γελάσουν, να κλάψουν ή απλά να φύγουν από το θέατρο άδειοι, γιατί το να είσαι κενός είναι κι αυτό ένα συναίσθημα που πολλοί φοβούνται να αντιμετωπίσουν!

Γιατί μας αρέσει στο Famagusta.News;

Ο Γιώργος αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση. Ένας ταλαντούχος νέος, ο οποίος μέσα από ατελείωτη και σκληρή δουλειά, εξέλιξε το ταλέντο του για να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα. Δεν φοβήθηκε τις αποτυχίες και τις αναποδιές, κι άνοιξε τα φτερά του ψηλά… και ταξίδεψε σε μεγάλες σκηνές! Για να χορέψει με πολλή αγάπη και πάθος, και να καθηλώσει χιλιάδες θεατές. Το μέλλον του ανήκει, κι αυτό είναι αναμφίβολο!

Γιώργο, η ομάδα μας, σου εύχεται ολόψυχα καλές επιτυχίες!

Famagusta.News