Οι καλεσμένοι τον χειροκροτούν πεσμένοι στα γόνατα: Το ζεϊμπέκικο μερακλή ιερέα «γκρέμισε» το γαμήλιο γλέντι

Χαμό προκάλεσε με τον χορό του ένας ιερέας σε γάμο της Κρήτης. Συγκεκριμένα ο πάτερ Αλέξανδρος θα μείνει αξέχαστος στους νεόνυμφους

oi kalesmenoi ton cheirokrotoyn pesmenoi sta gonata to zeimpekiko merakli ierea gkremise to gamilio glenti ΓΑΜΟΣ, ΙΕΡΕΑΣ, Κρητη, ΧΟΡΟΣ

Χαμό προκάλεσε με τον χορό του ένας ιερέας σε γάμο της Κρήτης. Συγκεκριμένα ο πάτερ Αλέξανδρος θα μείνει αξέχαστος στους νεόνυμφους και στους καλεσμένους με τις ικανότητές του στους κρητικούς χορούς.

Έκλεψε την παράσταση ο ιερέας

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου, στην πλατεία του χωριού, ο πάτερ Αλέξανδρος, που βρίσκεται στις λύπες αλλά και στις χαρές των συγχωριανών του, χόρεψε με τη νύφη κλέβοντας την παράσταση με τις ικανότητές του στους παραδοσιακούς κρητικούς χορούς. Ο γάμος τελέσθει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού, με το συγκρότημα του Γρηγόρη Σαμόλη και του Δημοσθένη Τσακαλάκη.

Ο χορός του παπά ξετρέλανε τους πάντες με τους καλεσμένους να τραβούν βίντεο, ένα εκ των οποίων έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες, με τις προβολές και τα likes να ανεβαίνουν διαρκώς.

«Όταν ο πάτερ του χωριού είναι μερακλής!!», είναι η περιγραφή στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου με τον πάτερ Αλέξανδρο που χόρεψε… σούστα τον μαλεβιζιώτη με τη νύφη.

Ποιος είναι ο πάτερ Αλέξανδρος

Ο πάτερ Αλέξανδρος ανήκει στους ιερείς που έχουν ξεχωρίσει για τη δράση και την προσφορά τους στον συνάνθρωπο.

Συμμετέχει πάντα σε όλες τις δράσεις του χωριού και ειδικά εκεί που οι συντοπίτες έχουν ανάγκη και πάντα προσπαθεί να δώσει λύσεις. Πάντα φιλομαθής και με ανιδιοτέλεια, μοχθεί ασταμάτητα για το ποίμνιό του, καθοδηγώντας και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους που νοσούν. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου η ενορία του διοργανώνει επισκέψεις σε φυλακές, σε ιδρύματα, φτωχές οικογένειες. Επισκέψεις που γίνονται για ηθική, ψυχολογική, οικονομική συμπαράσταση και προσφορά τροφίμων.

Παρόλο που το χωριό δεν διαθέτει χιλιάδες κατοίκους, εντούτοις ο πατέρας Αλέξανδρος σε ηλικία 58 ετών δεν σταματά να αγωνίζεται για το καλό των ενοριτών.

Είναι πολύ σημαντικό για ένα χωριό, μια ενορία, ο ιερέας να είναι το πρόσωπο που θα ενδιαφέρεται για όλα τα δρώμενα του χωριού, αλλά πάνω απ’ όλα για τους κατοίκους του χωριού. Έναν τέτοιο ιερέα έχουν οι Άγιες Παρασκιές.

 

via: Enimerotiko