Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Πραγματοποιήθηκε το Η’ Ενδοσχολικό Μαθητικό Συνέδριο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Γενικό θέμα: "Ζωντανεύουμε θύμησες και βιώματα: Περιδιάβαση στην κατεχόμενη γη μέσα από τον δικό μας φακό"

Την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Η’ Ενδοσχολικό Μαθητικό Συνέδριο του Γυμνασίου Παραλιμνίου με γενικό θέμα: “Ζωντανεύουμε θύμησες και βιώματα: Περιδιάβαση στην κατεχόμενη γη μέσα από τον δικό μας φακό”.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειου και κύρια ομιλήτρια ήταν η Δήμαρχος Ακανθούς κ. Ελένη Χατζημιχαήλ με θέμα “Ο Χρυσοσώτηρας της Ακανθούς στη ζωή και το ήθος των Ακανθιωτών και όχι μόνο”.  Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κ. Νικολέτα Λοΐζου-Χατζηρακλέους, Β.Δ. με ανάθεση, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.  Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κυριάκο Παναγιώτου και τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου.

Οι μαθητές των τμημάτων της Γ΄ τάξης με τους υπεύθυνους καθηγητές τους εργάστηκαν για τη δική τους παράμετρο την οποία παρουσίασαν στην ολομέλεια του συνεδρίου.

Οι θεματικοί άξονες που απασχόλησαν τους μαθητές ήταν:

  • “Έρευνα με θέμα τη σχέση των μαθητών του Γυμνασίου Παραλιμνίου με τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου” Γ9/ Υπεύθυνος καθηγητής: κ. Γιώργος Θεοδώρου,
  • “Οδοιπορικό σε κατεχόμενα μνημεία της Κύπρου μας” Γ5/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Παναγιώτα Μιχαήλ-Βασιλείου,
  • “Πρόσφυγες 1974 – Βιώματα και Μαρτυρίες” Γ3/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Χρυστάλλα Ζουβανά,
  • “Αθλητισμός Αμμοχώστου – Πορεία στον χρόνο” Γ1/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Αστέρω Χατζούδη,
  • “Η Αμμόχωστος” ποίημα Γ7/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου,
  • “Λάπηθος: Πινελιές από τις ομορφιές της φύσης και των ανθρώπων της” Γ8/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ιωάννα Τσιμούρη,
  • “Αρχαία Λάμπουσα” Γ6/ Υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Μάρω Νικολάου, κ. Έλενα Χατζηλουκά,
  • “Οι εγκλωβισμένοι της Κύπρου” Γ2/Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ζαχαρούλα Κίργια,
  • “Φωνή Πατρίδος” Γ4/ Υπεύθυνη καθηγήτρια: κ. Ελένη Δημοπούλου.

Οι εργασίες του συνεδρίου διανθίστηκαν και με καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο δίδαξαν οι κυρίες Μαρία Σωτηρίου – Ισαάκ και Θέμις Γιωργαλλά καθώς και τραγούδια από το μουσικό σχήμα του σχολείου υπό την καθοδήγηση του κ. Γιώργου Κάρβελλου. Τις πινακίδες επιμελήθηκαν μαθητές της Γ΄ τάξης εμπνευσμένοι από την κατεχόμενη γη μας, υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Καλλιόπης Μικρασιάτη, Χριστίνας Μελιφρονίδου, Καίτης Πέτρου. Κλείνοντας, ανακοινώθηκαν τα πορίσματα από τη Γραμματεία του Συνεδρίου και ο Διευθυντής κήρυξε τη λήξη του.