H Αγγέλα από το Παραλίμνι στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καφέ AeroPress στην Αυστραλία

«Κερδίσαμε τον διαγωνισμό γιατί είχαμε μια καλή συνταγή και μια καλή μπαρίστα». O ιδιοκτήτης του καφέ κύριος Γιώργος και η Αγγέλα περιγράφουν την εμπειρία τους στο FamagustaNews

coffe4 exclusive, Αγγέλα Λοϊζιά, Αυστραλία, διαγωνισμοΣ, Καφές

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει στον 15ο Παγκόσμιο Τελικό Διαγωνισμό Καφέ AeroPress στην Αυστραλία η Αγγέλα Λοϊζιά από το The Coffee Roaster στο Παραλίμνι.

Η Αγγέλα Λοϊζιά κατάφερε να κάνει τον καλύτερο καφέ ανάμεσα σε 27 συμμετέχοντες από όλη την Κύπρο που βρέθηκαν στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Wagmi Coffee.

Η Αγγέλα είναι πανέτοιμη να ταξιδεύσει στη Μελβούρνη τον Δεκέμβριο και να διαγωνιστεί μαζί με 50 άλλους εθνικούς πρωταθλητές.
Ο κύριος Γιώργος ιδιοκτήτης του The Coffee Roaster στο Παραλίμνι και η Αγγέλα μίλησαν στο FamagustaNews για την εμπειρία που βίωσαν στον διαγωνισμό.

358 DSC02623 scaled exclusive, Αγγέλα Λοϊζιά, Αυστραλία, διαγωνισμοΣ, Καφές

Ο κύριος Γιώργος ανέφερε ότι «κερδίσαμε τον διαγωνισμό γιατί είχαμε μια καλή συνταγή και μια καλή μπαρίστα αλλά έχει γίνει αρκετή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Εννοείται το κλειδί ήταν η Αγγέλα που αν και τρία χρόνια εμπειρίας στον καφέ έχει καταφέρει με τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει και από μόνη της να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στην Αυστραλία».

Η νικήτρια του διαγωνισμού Αγγέλα Λοϊζιά είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω την Κύπρο στον διαγωνισμό. Έχω λίγο αγχός αλλά όχι για τον διαγωνισμό αλλά για το ταξίδι. Στον διαγωνισμό θα γνωρίσουμε ανθρώπους που αγαπούν τον καλό καφέ, θα πάρουμε εμπειρίες και θα μάθουμε καινούργιες μεθόδους».

coffe3 scaled exclusive, Αγγέλα Λοϊζιά, Αυστραλία, διαγωνισμοΣ, Καφές

Η Αγγέλα δεν περίμενε ότι θα κερδίσει τον διαγωνισμό όμως ο ιδιοκτήτη του καφέ πίστευε ότι θα κερδίσουν αφού είχε δοκιμάσει τον καφέ της.

«Μετά τον πρώτο γύρο που είχα δεις τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και τι είχαν φτιάξει εγώ πίστευα σε αυτήν και της το είχα πει. Ήταν λίγο αγχωμένη στο πρώτο γύρο όμως της είπα Αγγέλα είναι ένα παιχνίδι και θα το σηκώσουμε».

coffe2 scaled exclusive, Αγγέλα Λοϊζιά, Αυστραλία, διαγωνισμοΣ, Καφές

Η Αγγέλα Λοϊζιά ασχολείται τρία χρόνια με το επάγγελμα του καφέ και ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε στον διαγωνισμό Καφέ AeroPress.

371 DSC02741 1 scaled exclusive, Αγγέλα Λοϊζιά, Αυστραλία, διαγωνισμοΣ, Καφές

Η ίδια περιγράφει την διαδικασία που έκανε για να φτιάξει τον τέλειο καφέ στον διαγωνισμό. «Αρχικά είχαμε όλοι τον ίδιο καφέ, φτιάξαμε την δική μας συνταγή του νερού μετά επιλέξαμε την άλεση του καφέ και τα γραμμάρια. Ο χρόνος που μας δόθηκε για να φτιάξουμε τον καφέ ήταν 5 λεπτά».

FamagustaNews