Ισόπαλες Παραλίμνι και Δερύνεια

0AD6C10B D3CC 411F 8F52 D7099CC70902 Νέα Αμμοχώστου, Ποδόσφαιρο

Με ντέρμπι κορυφής άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής στο «Τάσος Μάρκου» η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Β’ Κατηγορίας, όπου Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Αναγέννηση Δερύνειας έμειναν στο 0-0.

Παρότι παρέμεινε στο -4 από την κορυφή, η Αναγέννηση μπορεί να θεωρηθεί η «κερδισμένη» της αναμέτρησης, καθώς αφενός πήρε ισοπαλία στην έδρα του αντιπάλου της και αφετέρου διότι ήταν η Ένωση που είχε τις περισσότερες και μεγαλύτερες φάσεις, με χαμένο πέναλτι, δοκάρι κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια για την Ένωση μετά από πέντε διαδοχικές νίκες και η πέμπτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα (10-5-1), ενώ η Αναγέννηση έμεινε χωρίς νίκη για τρίτο σερί ματς, παίρνοντας δεύτερη σερί ισοπαλία (9-4-3).

Πλέον, οι Παραλιμνίτες παραμένουν στην πρώτη θέση, με 35 βαθμούς, διατηρώντας τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την Αναγέννηση (31β.), αν και κινδυνεύουν να δουν την Ομόνοια Αραδίππου να μειώνει στους δύο βαθμούς, εφόσον τα «περιστέρια» νικήσουν στο σημαντικότερο αυριανό (27/1) ματς την Αγία Νάπα.

Ο αγώνας

Οι πρώτες φάσεις του αγώνα ήρθαν για την Ένωση με τον Σολάρι στο 6’ και το 9’, ενώ στη συνέχεια ήταν ο Τσούρτζουριτς που απείλησε δις (21’, 28’).

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 31’, με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι, ο Μάστρου όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Κολοκούδια.

Στο 40ό λεπτό η Αναγέννηση έχασε την πρώτη της (και τελευταία, όπως αποδείχθηκε αργότερα) μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τον Κωνσταντίνου να σουτάρει μόλις έξω.

Στην επανάληψη χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77’ για να δούμε σημαντική φάση κι αυτή ήρθε για την ΕΝΠ, με το πλασέ του Ανδρέου που ήταν άστοχο.

Στο 83’ οι Παραλιμνίτες είχαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Ανδρέου, η κεφαλιά του οποίου βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Μάστρου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Σολάρι να απειλήσει, με το πλασέ του να κοντράρει πριν καταλήξει στην κενή εστία, στην τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΝΠ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ανδρέου στις καθυστερήσεις.

ΕΝΠ: Ρομέρο, Λεονάρντο, Κουμής (90′ Γκένοφ), Σολάρι, Ανδρέου, Σελεστίνο, Κολοκούδιας, Αντωνίου, Κυριάκου, Πιερέττης, Τσουρτσουριτς.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Φωτίου, Γιαννακού (84’ Νικολάου), Θεράποντος (76’ Βέσλεμ), Γαντάσια, Κουλούρης, Βλασόπουλος, Σωτηρίου, Κέμπε (58’ Στέπσιτς), Κωνσταντίνου, Ιωάννου.

Πρόγραμμα 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή

Ένωση Νέων Παραλιμνίου – Αναγέννηση Δερύνειας 0-0

Σάββατο (14:30)

Π.Ο.Ξυλοτύμπου – ΑΕΖ Ζακακίου
Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Εθνικός Άσσιας
Αγία Νάπα – Ομόνοια Αραδίππου
ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – Διγενής Ορόκλινης
Χαλκάνορας Ιδαλίου – ΑΣΙΛ Λύσης
Οθέλλος Αθηένου – ΘΟΪ Λακατάμιας

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ