Κάππαρης: Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικά προϊόντα από χαλαζόπτωση (ΒΙΝΤΕΟ)

IMG 2070 001 scaled exclusive, Γεωργία, Κάππαρης, Νέα Αμμοχώστου

Ζημιές και σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Στο Παραλίμνι οι γεωργοί μετρούν τις πληγές τους από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις καλλιέργειες στην περιοχή του Κάππαρη.

Καταστροφές δεκάδων χιλιάδων ευρώ έχουν υποστεί οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων στο Παραλίμνι από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την περιοχή το περασμένο Σάββατο.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κάππαρη, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση, η οποία προκάλεσε ζημιές σε εξωτερικές καλλιέργειες αλλά και σε θερμοκήπια.

Το δικτυοκήπιο του Παναγιώτη Κρεμμαστού στο οποίο καλλιεργούσε ντομάτες, καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υπολογίζει ότι το ολικό κόστος της ζημιάς σε υποστατικό και καλλιέργεια εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 80 χιλιάδες ευρώ.

Μεγάλη καταστροφή υπέστη και ο γεωργός Μιχάλης Στρατής, στις εξωτερικές καλλιέργειες ντοματών που διατηρεί στην περιοχή του Κάππαρη.

Από την άλλη, οι παραγωγοί κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια από εμπόρους αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και τα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Τέλος οι αγρότες απευθύνουν έκκληση προς το Τμήμα Γεωργίας να επιθεωρήσει και να καταγράψει άμεσα τις ζημιές, ώστε να καταβληθεί η ανάλογη αποζημίωση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Famagusta.News / Sigma TV