Καρναβαλίστικη παρέλαση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Χρήσιμες πληροφορίες για συμμετέχοντες και κοινό - Ποιοι δρόμοι επηρεάζονται

IMG 6260 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου

Ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει το κοινό ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 κατά την Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου που διοργανώνεται στο Παραλίμνι θα επηρεαστεί μέρος του πιο κάτω οδικού δικτύου:

Από τις 10:00 π.μ. θα κλείσει η οδός Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, από τις 11:00 π.μ. θα κλείνουν σταδιακά ολόκληρες ή οδοί ή τμήματα των οδών: Αγίου Γεωργίου (πάροδος Κηπουρικού), Εφέσου, λεωφόρος Πρωταρά (από το ύψος στο πρατήριο ΕΚΟ) και Γρίβα Διγενή καθώς και οι πάροδοι στις συγκεκριμένες οδούς. Κλειστή θα παραμείνει και η διασταύρωση (φώτα τροχαίας) της συμβολής με την οδό Δήμητρας – Κωστάκη Αρτυματά.

Οι πιο πάνω οδοί θα ανοίγουν σταδιακά μετά το πέρας της παρέλασης και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαριότητας από τα συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Κλειστοί θα είναι, επίσης, οι χώροι στάθμευσης του Β’ Δημοτικού Σχολείου και του χώρου στάθμευσης πίσω από το μνημείο Ηρώων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μαρτίου 2024 μέχρι και την ολοκλήρωση της Καρναβαλίστικης Παρέλασης καλείται το κοινό να μην σταθμεύει κατά μήκος των οδών Αγίου Γεωργίου, λεωφόρου Πρωταρά και Γρίβα Διγενή καθώς και στον χώρο στάθμευσης του Β’ Δημοτικού Σχολείου όπου θα γίνεται η συγκέντρωση των ομάδων και αρμάτων που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες στην παρέλαση, ενημερώνονται ότι τα καρναβαλίστικα άρματα πρέπει να βρίσκονται σταθμευμένα στο Β’ Δημοτικό Σχολείο το αργότερο μέχρι τις 11:00 το πρωί σε χώρο που θα τους υποδειχθεί από το προσωπικό του Δήμου Παραλιμνίου. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο συγκέντρωσης το αργότερο μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος αυτοκινήτων στον χώρο στάθμευσης του Β’ Δημοτικού Σχολείου, ενώ μετά τις 12:30 το μεσημέρι δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση αυτοκινήτων που μεταφέρουν συμμετέχοντες στον χώρο συγκέντρωσης.

Καλείται το κοινό να ακολουθεί τις υποδείξεις της Αστυνομίας και του προσωπικού του Δήμου Παραλιμνίου.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει ότι όλοι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης θα παρέχονται για δωρεάν στάθμευση για το κοινό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Στον χώρο της καρναβαλίστικης παρέλασης το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν συνεργεία Πρώτων Βοηθειών από την Πολιτική Άμυνα Αμμοχώστου καθώς και ασθενοφόρο στην πάροδο της οδού Αγίου Γεωργίου (Κηπουρικός). Σε περίπτωση ανάγκης, το κοινό μπορεί να ενημερώνει το προσωπικό του Δήμου Παραλιμνίου, τους νοσηλευτές ή τους εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.

ΟΠΤΙΚΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ενημερώνεται το κοινό ότι η Καρναβαλίστικη Παρέλαση θα μεταδίδεται ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Sigma. Επίσης, στον χώρο θα υπάρχουν φωτογράφοι για οπτικογράφιση και φωτογράφιση της εκδήλωσης για σκοπούς προώθησης και προβολής στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.