Καυστική ανακοίνωση Δημάρχων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου για ΧΥΤΥ Κόσιης

gssdg exclusive

Καυστική ανακοίνωση εξέδωσαν πριν λίγο οι Δημάρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας σχετικά με το ΧΥΤΥ Κόσιης. Αιτία της ανακοίνωσης η αποπληρωμή των οφειλομένων που θα καταβάλει η Κυβέρνηση προς όφελος και των Δήμων της επαρχίας Λάρνακας για τις διεκδικήσεις που πέτυχαν από το 2012 οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου όταν κήρυξαν στάση πληρωμών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι Δημότες και επιχειρηματίες Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας δεν θα πληρώσουν τα λάθη και παραλείψεις των Δήμων Λάρνακας, Αραδίππου, Αθηαίνου, Λειβαδιών, Μενεού και Λευκάρων.

Το κράτος προέβηκε σε συμφωνία με τον Διαχειριστή του εργοστασίου Απορριμμάτων της Κόσιης για χρέωση €36 ανά τόνο και αποπληρωμή των οφειλομένων προς την εταιρεία μέχρι 31/12/17 ύψους 31 εκατομμυρίων. Οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας οι οποίοι κήρυξαν στάση πληρωμών από το 2012 επωφελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από τους υπόλοιπους.

Οι Δήμαρχοι Επαρχίας Λάρνακας όταν τους καλέσαμε το 2013 να κηρύξουν και αυτοί στάση πληρωμών δεν το έπραξαν. Σήμερα θέλουν να επωφεληθούν τα λεφτά που προέκυψαν από τις δικές μας διεκδικήσεις. Απαιτούν να τα πληρώσουν οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας τις αδυναμίες και τα λάθη των χειρισμών τους.

Δε θα τους περάσει.

Θεόδωρος Πυρίλλης (Δήμαρχος Παραλιμνίου)
Γιάννης Καρούσος (Δήμαρχος Αγίας Νάπας)