Κόντρα Πυρίλλη-Επάρχου Αμμοχώστου για παρανομίες σε παραλίες

Στιγμιότυπο 2018 09 26 12.28.52 Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, Θεόδωρος Πυρίλλης, Πρωταράς

Κόντρα φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τον Έπαρχο Αμμοχώστου με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρεται σε παράνομο υποστατικό μπροστά από ξενοδοχείο στον Πρωταρά και εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας, για το οποίο, όπως αναφέρεται, η Επαρχιακή Διοίκηση ζήτησε από τον Δήμο να παρέμβει για τερματισμό των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου από την πλευρά του, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Επάρχου για μέτρα κατά του δημοτικού συμβουλίου για το εν λόγω υποστατικό, ανέφερε ότι είναι η Επαρχιακή Διοίκηση που παρανομεί και όχι ο Δήμος Παραλιμνίου καλώντας τον να πει τι θα κάνει με παράνομη αποβάθρα που η Επαρχιακή Διοίκηση ανέχεται.

Στο χθεσινό δημοσίευμά της η εφημερίδα, αναφέρει ότι η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου απειλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου με νομικές διαδικασίες σχετικά με την υπόθεση ενός παράνομου υποστατικού σε παραλία του Πρωταρά. Όπως καταγγέλλει η Επαρχιακή Διοίκηση, το Δημοτικό Συμβούλιο “κάνει τα στραβά μάτια” και δεν προχωρεί με τη λήψη αναγκαίων μέτρων για άρση της παρανομίας.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή προς την εφημερίδα με αφορμή σχετικό άρθρο του κ. Αντώνη Λοΐζου, το υποστατικό αφορά σε μη αδειοδοτημένη οικοδομή μπροστά από ξενοδοχείο, της οποίας η κατασκευή ξεκίνησε περί το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Όπως καταγγέλλει η Επαρχιακή Διοίκηση, το εν λόγω υποστατικό λειτουργεί ως χώρος εστίασης όπου παρασκευάζονται και πωλούνται φαγητά και ποτά, ενώ ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος αφορούσε κινητή καντίνα.

Σύμφωνα με την Επαρχιακή Διοίκηση, όταν διαπιστώθηκε από τον φύλακα προστασίας της παραλίας ότι είχαν αρχίσει οικοδομικές εργασίες στον χώρο του συγκεκριμένου υποστατικού, το θέμα αναφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και ζητήθηκε από τον δήμο να προβεί, ως αρμόδια οικοδομική Αρχή, στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό των εργασιών.

Πάντως, όπως αναφέρει η Επαρχιακή Διοίκηση, ο δήμαρχος Παραλιμνίου ενημέρωσε διά ζώσης ότι ο δήμος προτίθεται να προβεί στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον των παρανομούντων.

Για την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, η υφιστάμενη κατάσταση με τη συγκεκριμένη, μη αδειοδοτημένη οικοδομή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και υπογραμμίζει ότι επείγει η αποκατάσταση της νομιμότητας. Μάλιστα, η Επαρχιακή Διοίκηση αναφέρει ότι αν η λειτουργία των περιπτέρων προϋπέθετε την ανέγερση/κατασκευή οικοδομής, θα έπρεπε να προηγηθούν η εκμίσθωση της κρατικής γης από τον δήμο προς τον σκοπό αυτό, όπως και η εξασφάλιση της σχετικής εξουσιοδότησης από το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και η έκδοση της πολεοδομικής και της οικοδομικής άδειας.

«Από την προφορική πληροφόρηση που μπορέσαμε να έχουμε από τον δήμο, ο διαγωνισμός αφορούσε στη χορήγηση άδειας πλανοδιοπώλησης ή/και εγκατάσταση κινητής καντίνας σε συγκεκριμένες παραλίες», αναφέρει η Επαρχιακή Διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θ. Πυρίλλης: “Είναι ο Έπαρχος που παρανομεί”

Είναι η Επαρχιακή Διοίκηση που παρανομεί και όχι ο Δήμος Παραλιμνίου, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου σε σημερινό, δεύτερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”. Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις Επάρχου για μέτρα κατά του δημοτικού συμβουλίου για υποστατικό σε παραλία του Πρωταρά, ο κ. Πυρίλης τον καλεί να πει τι θα κάνει με παράνομη αποβάθρα που η Επαρχιακή Διοίκηση ανέχεται.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης ήταν έντονος στις δηλώσεις του κατηγορώντας την Επαρχιακή Διοίκηση ότι εφαρμόζει κατ’ επιλογήν τη νομοθεσία. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισε, αποβάθρα στα Νησιά, για την οποία η Επαρχιακή Διοίκηση, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Πηγή: Φιλελεύθερος