Μαρίνα Παραλιμνίου: Ξεκινούν οι λιμενικές κατασκευές

Ιστορική μέρα για το Παραλίμνι: Εκδόθηκε στις 13 Αυγούστου η Άδεια Λιμενικών Κατασκευών για τη Μαρίνα Παραλιμνίου

Στιγμιότυπο 2020 08 14 11.05.19 exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Πρωταράς

Ιστορική η χθεσινή ημέρα για τον Δήμο Παραλιμνίου, καθώς εκδόθηκε η Άδεια Λιμενικών κατασκευών για τη Μαρίνα Παραλιμνίου, κάτι που σημαίνει ότι πλέον το έργο θα μπει σε ρυθμούς εντατικών κατασκευών εντός της θάλασσας.

Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς “τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και στην οικογένεια Σταύρου Κουντούρη. Ανέφερε επίσης ότι μετά από 7 χρόνια επίπονων προσπαθειών ένα “όνειρο θερινής νυκτός” γίνεται επιτέλους πραγματικότητα!”

Η Άδεια Λιμενικών Κατασκευών

Η Άδεια εκδόθηκε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου στην εταιρεία PMV Maritime Holdings Ltd από τον Έπαρχο Αμμοχώστου και αφορά στον περί Αποβαθρών Νόμο (Κεφ. 78) και τους Περί Αποβαθρών Κανονισμούς, και σύμφωνα με τους κανονισμούς, η εταιρεία θα κατασκευάσει τα έργα στον χώρο της Μαρίνας Παραλιμνίου που κηρύχθηκε με το διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. Κ.Δ.Π. 217/2001 ως Μαρίνα, όπως φαίνονταν στα σχέδια που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο παράρτημα της παρούσας άδειας. Η άδεια διευκρινίζει ότι, από την σειρά των εγκεκριμένων σχεδίων, εγκρίνονται και αδειοδοτούνται με την παρούσα άδεια μόνο τα έργα τα οποία καλύπτονται από τον ορισμό “Αποβάθρα” σύμφωνα με τον περί Αποβαθρών Νόμο και σύμφωνα με τα εξής:

  1. Οι όροι της Πολεοδομικής Αρχής οι οποίοι τίθενται στην Γνωστοποίηση Χορηγήσεως Πολεοδομικής Άδειας με αρ. ΑΜΧ/00367/2018 ημερομηνίας 29/4/2020 και οι οποίοι περιλαμβάνουν και τους όρους/γμνωμοδοτήσεις του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ως το Παράρτημα ! της παρούσας, ισχύουν και εφαρμόζονται.
  2. Οι όροι/γνωμοδοτήσεις του Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων ημερομηνίας 7/11/2019, οι οποίοι αποτελούν το Παράρτημα 17 της Πολεοδομικής Άδειας, καθώς και οι όροι/γνωμοδοτήσεις του Τμήματος όπως αυτοί τίθενται στις επιστολές με ημερομηνίες 18/6/2020 και 30/7/2020 βάσει τροποποιητικών εγγράφων τα οποία υποβλήθηκαν στις 10/8/2020. ως το Παράρτημα ΙΙ της παρούσας, ισχύουν και εφαρμόζονται.
  3. Με τη χορήγηση της παρούσας άδειας, η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο εγγυάται ή αναλαμβάνει οποιαδήποτε δέσμευση ή ευθύνη για τη αποκλειστικότητα των εγκριμένων με την παρούσα έργων, τη δε αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση που τα έργα αποδειχθούν ανεπαρκή για τους σκοπούς που κατασκευάζονται και για τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις/πρόκληση ζημιών σε παρακείμενες περιοχές ή και έργα ή και ιδιοκτησίες ή και παραλίες θα φέρουν οι δικαιούχοι.
  4. Με την ολοκλήρωση των κατασκευών των λιμενικών έργων, αποτελεί υποχρέωση των κατόχων της άδειας η υποβολή σχετικής βεβαίωσης από τους μελετητές του έργου, ότι όλες οι εργασίες εκτελέστηκαν σύμφωνα με τα εγκριμένα σχέδια, όρους και προδιαγραφές του έργου, προς ικανοποίηση της Αρμόδιας Αρχής.

Η μαρίνα Παραλιμνίου

Το έργο της μαρίνας Παραλιμνίου θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Ιδανικός σχεδιασμός και υψηλών προδιαγραφών 102 διαμερίσματα, 7 ρετιρέ, 10 διώροφα ρετιρέ και 4 επαύλεις
  • Εσωτερικός σχεδιασμός και επίπλωση με την υπογραφή Armani/Casa
  • Χώροι υποδοχής και προκυμαία με πισίνα και κήπους
  • Χώρος ελλιμενισμού για 300 σκάφη
  • Yacht club με ιδιαίτερες σουίτες
  • Τοπιοτέχνηση στους κοινόχρηστους χώρους και την προκυμαία
  • Επώνυμα μπαρς, καφετέριες και εστιατόρια
  • Υπερσύγχρονο κέντρο υγείας και γυμναστήριο
  • Μπουτίκ και καταστήματα
  • Παράκτιο πάρκο με πρόσβαση στη θάλασσα
  • Χώρος στάθμευσης και ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων
  • Η Μαρίνα Παραλιμνίου υπόσχεται έναν ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ζηλευτό και περιζήτητο. Κομψές επαύλεις και παραθαλάσσια διαμερίσματα με την υπογραφή Armani/Casa, με θέα στη μαρίνα και με ορίζοντα τη θάλασσα της Μεσογείου.

exclusive, Αναπτυξιακά Έργα, Μαρίνα Παραλιμνίου, Πρωταράς

Μια προκυμαία που σφύζει από ζωή, πάρκο και yacht club πολυτελείας συμπληρώνουν το ήδη όμορφο σκηνικό με τις επαύλεις των παραθεριστών. Η αυθεντική, Κυπριακή φιλοξενία θα είναι εμφανής στους χώρους υποδοχής αποκλειστικά για τους ενοίκους, στο κέντρο υγείας και την προκυμαία.

Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Παραλιμνίου: Υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες με διεθνείς οργανισμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιοκτήτες: PMV Maritime Holdings Ltd
Αρχιτέκτονες Χωροταξικού Σχεδίου/Δημιουργικού: Harper Downie Creative Architecture σε συνεργασία με τους Kythreotis Architects
Σχεδιασμός Μαρίνας: Marina Projects Ltd
Αρχιτεκτονική Τοπίου: Camlins
Εσωτερικός Σχεδιασμός/Επίπλωση: Armani/Casa
Εργολάβος Έργου: GP Ltd
Διεθνής Οίκος Πωλήσεων: Savills

Famagusta.News