Μαρίνα Παραλιμνίου: Υπογράφηκαν τα συμβόλαια (βίντεο+εικόνες)

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υπογραφή των συμβολαίων για έναρξη ακόμη ενός αναπτυξιακού έργου για την επαρχία Αμμοχώστου, αυτό της μαρίνας Παραλιμνίου.

Η αξία του έργου θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και κτιριακές εγκαταστάσεις. Η πρώτη φάση θα είναι έτοιμη το 2020 και το υπόλοιπο το 2023.

Υπέγραψαν ο Υπουργός Εμπορίου και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μαζί με τον διευθυντή της κοινοπραξίας “PMV MARINATE HOLDING LTD” Ανθούλη Κουντουρή, παρουσία του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα και του Γενικού Διευθυντή του Υπ. Εμπορίου, Στέλιο Χειμώνα.

Πυρίλλης: “Έργο ζωής για το Παραλίμνι”

Σε ομιλία του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου χαρακτήρισε τη μαρίνα Παραλιμνίου ως ένα έργο ζωής για τον Δήμο. Ανέφερε ότι ο Διαγωνισμός για το Έργο της Μαρίνας Παραλιμνίου προκηρύχθηκε τον Ιούνιο του 2015 και σχεδόν όλος ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμούσε ότι δεν θα υπήρχε προσφοροδότης για το έργο λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέαζε την πατρίδα μας. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, “μπαίνουμε στο στάδιο υλοποίησης του έργου, το οποίο είναι αξίας 110 εκατομμυρίων, ένα έργο που οι θετικές συστημικές επιδράσεις του στην οικονομία του τόπου μας είναι τεράστιες.”

Υπ. Εμπορίου: “Ολοκλήρωση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας”

Κατά τον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι “η Μαρίνα Παραλιμνίου, που θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία (Port of Entry) μόλις λειτουργήσει, περί τα μέσα του 2021, θα είναι δυναμικότητας 300 σκαφών περίπου. Με υπολογιζόμενη αξία τα €110 εκατομμύρια, ο Επενδυτής έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, με σκοπό την ελκυστικότητα και βιωσιμότητα του έργου. Φυσικά, προνοούνται παράλληλα και αναπτύξεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας.”

Ανέφερε, επίσης, ότι “με τις σημερινές υπογραφές μπαίνει πλέον στη θέση του ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι στο μεγάλο και φιλόδοξο πάζλ της ανάπτυξης του Ναυτικού Τουρισμού στην Κύπρο.”
Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφέρει ότι “μετά τις Μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας, αλλά και την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Νομοθεσίας και των Κανονισμών για αδειοδότηση χώρων ελλιμενισμού, η κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου, της δεύτερης στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, έρχεται επίσης να συνεισφέρει σημαντικά στην ολοκλήρωση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, αναμένεται να είναι καθοριστική ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν και προσελκύοντας ποιοτικότερους τουρίστες στο νησί μας.”
Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Eurovision: H Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά του televoting

Οι πρόβες των χωρών που διεκδικούν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό της Eurovision έχουν…

4 Μαΐου, 2024

Επ. Αμμοχώστου: Στο τμήμα δύο νεαροί – Επιχείρησαν να θέσουν φωτιά σε ξύλα

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, προέκυψαν χθες…

4 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Εκατοστάρι από τον πάτερ Ηράκλη για άλλη μια χρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πάτερ Ηράκλης, για άλλη μια χρονιά, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο έστειλε το…

4 Μαΐου, 2024

Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

Μια πτήση της easyJet άλλαξε την πορεία της και έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο εξαιτίας…

3 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: «Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζονται στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται ο 31χρονος Κρίστοφερ Γκρέγκορ,…

3 Μαΐου, 2024

Η ελευθερία του Τύπου σε κρίση σε όλο τον πλανήτη λέει η ΕΣΚ

Η Ελευθερία του Τύπου δοκιμάζεται σε όλο τον πλανήτη από ανελεύθερα - ολοκληρωτικά καθεστώτα αλλά…

3 Μαΐου, 2024