Μαθητές του XENION HIGH SCHOOL διακρίθηκαν σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς

xenion school Xenion High School, Παγκύπριοι Διαγωνισμοί

Αξιόλογες είναι οι δύο τελευταίες διακρίσεις που έλαβε το Ιδιωτικό Σχολείο Xenion High School σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς.

Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου Ελληνικής Πρεσβείας 2019 – 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ:

Ο Διαγωνισμός αυτός, που καθιερώθηκε το 1976, έχει σκοπό την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος και του προβληματισμού των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου για τα σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού.

Eξασφάλισε Β΄ Βραβείο ο μαθητής του Xenion High School Στυλιανός Βρακάς.

Από τους μαθητές φέτος ζητήθηκε να αναπτύξουν το ακόλουθο θέμα:

«Μέσα στο άπλετο φως, στην έξοχη ανθρωπιά και στην ιδιότυπη, μοναδική πνευματικότητα του μεσογειακού κόσμου, ο Ελληνισμός μπορεί να ξαναγίνει παράγοντας ευρύτερου πολιτισμού κι ίσως συνδετικός κρίκος της Δύσης και της Ανατολής, επιτυγχάνοντας να δημιουργήσει έργα ικανά να ακτινοβολήσουν στη γαλάζια θάλασσα, πέρα από τα στενά τοπικά όρια».

Γ. Θεοτοκάς, Η μοναξιά του Ελληνισμού (διασκευή)

Σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει ποικίλες προκλήσεις, και με αφορμή το πιο πάνω παράθεμα, να παρουσιάσετε σε δοκιμιακό λόγο τρόπους με τους οποίους ο Ελληνισμός μπορεί να γίνει ο συνδετικός κρίκος Ανατολής και Δύσης.

IΒ΄ Παγκύπριος Διαγωνισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου – Τιμητική Διάκριση

Παράλληλα η Μαρία Βορκά εξασφάλισε τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Έκθεση Ιδεών» με θέμα: «Η φύση είναι κτίση του Θεού και όχι κτήση του ανθρώπου – τρόποι διαχείρισης και προστασία της μέσα από τη ζωή και την εμπειρία της εκκλησίας».