Με επιτυχία στον Πρωταρά το Φεστιβάλ “Γεύσεις του Κόσμου” (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στιγμιότυπο 2018 09 24 09.13.13 Γεύσεις του Κόσμου, Πρωταράς, Φεστιβάλ

Μία πανδαισία ήχων, χρωμάτων αλλά και γεύσεων από κάθε γωνιά της γης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία εκδηλώσεων του Πρωταρά. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Παραλιμνίου σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο νεολαίας διοργάνωσαν το φεστιβάλ “Γεύσεις του Κόσμου” όπου πολιτιστικά σύνολα και ομάδες από 15 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν παρουσιάζοντας τον πολιτιστικό τους πλούτο με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα αλλά και γαστρονομικές δημιουργίες.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αποτελεί κάθε χρόνο ένα συναπάντημα πολιτισμών από Δύση και Ανατολή με συμμετοχή χωρών όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Αυστραλία.

Το διαπολιτισμικό φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», το οποίο υλοποιούν οι Δήμοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Famagusta.News