Μεγάλη νίκη η Ένωση και φωτιά στη μάχη του υποβιβασμού (BINTEO)

“Φωτιά” στην μάχη για την παραμονή στην Α’ κατηγορία έβαλε η ΕΝΠ που νίκησε την Δόξα (1-0) με γκολ του Μηνά Αντωνίου (15′) στο “Τάσος Μάρκου”. Η ΕΝΠ αν και καρδιοχτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να κερδίσει την ομάδα της Κατωκοπιάς και να την πιάσει στην 9η θέση και στους 20 βαθμούς.

Μάχη μέχρι το τέλος θα γίνει για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς τρεις ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στους 20 βαθμούς (Δόξα, Αλκή, ΕΝΠ), ενώ η Πάφος βρίσκεται μόλις ένα πόντο μπροστά και στους 21 βαθμούς.

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Μηνάς Αντωνιού (αγωνίζεται ως δανεικός στην ΕΝΠ) ήταν αυτός που όρισε την τύχη του αγώνα, καθώς με προσωπική προσπάθεια και υπέροχο γκολ έβαλε από νωρίς την ομάδα του σε θέση οδηγού δίνοντας της “βαθιά” ανάσα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα προσπάθησε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε αρκετά και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η ομάδα της Κατωκοπίας έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες, με τον Κυριάκου αρχικά να διώχνει την μπάλα στην γραμμή της εστίας του Πέτρου (74′), ενώ στην συνέχεια ο νεαρός τερματοφύλακας της ΕΝΠ έδιωξε την τελευταία στιγμή (79′).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κλάιμαν αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστήθηκε από τον Πέτρου (37′), ο οποίος σε μια προσπάθεια του να διώξει την μπάλα αντιμετώπισε κι αυτός πρόβλημα τραυματισμού αλλά “έσφιξε” τα δόντια, έμεινε στον αγώνα και κράτησε την εστία του ανέπαφη δίνοντας τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη για την ομάδα του.

Η βαθμολογία του Β’ γκρούπ:

7. Ανόρθωση 28
8. Πάφος FC 21
9. Δόξα 20
10. ΕΝΠ 20
11. Αλκή 20
12. Ερμής 13

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΕΝΠ (Κάριτ Φελκ): Κλάιμαν (37′ Πέτρου), Αμπαρτζουμιάν, Κυριάκου, Αγγελή, Βαλλιάνος, Ριέρα, Ενόχ, Ρασμούσεν (75′ Ολίβα), Αντωνίου, Ουντότζι, Κολοκούδιας (59′ Μαισουράντζε).

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Περέιρα, Τίνκου, Μουκτάρης, Αλεξάνδρου, Μπόλιεβιτς, Ζατλ, Ασαμόα, Παπαφώτης (47′ Νελσίνιο), Κάρλος, Παβλόφ (47′ Μπατίν).

Σκόρερ: 15′ Αντωνίου

Κίτρινες: Κυριάκου, Ριέρα / Κάρλος

Αποβολές:

Στάδιο: “Τάσος Μάρκου”

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Α’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

4ος: Λούκας Σωτηρίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου

Πηγή: Goal.com.cy