Ο αγνός εθελοντής Γιαννάκης Χατζηγιώρκης έλαβε Βραβείο Εθελοντή από τον ΠτΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία τα Βραβεία Εθελοντών Εργαζόμενων και Ενεργούς Πολιτότητας 2017.

34560522 1872231326173780 5123982304380715008 o Εθελοντισμός, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία «Ενεργοί Πολίτες 18+» ήταν ο Γιαννάκης Χατζηγιώρκης (1ο βραβείο) ο οποίος προτάθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΚΕΠΑ Δημήτρη ΠαπαΕυέλθοντος.

Ο κ. Γιαννάκης είναι πολύ γνωστός στο Παραλίμνι αφού υπήρξε διευθυντικό στέλεχος σε τραπεζικό ίδρυμα. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικά στο ΚΕΠΑ πραγματοποιώντας καθημερινά την «ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΖΕΣΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ» σε σπίτια απόρων οικογενειών.

34590901 1872231492840430 6203528265580150784 o Εθελοντισμός, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης

Πρόκειται για μια μεγάλη βράβευση που τιμά το Παραλίμνι και την επαρχία μας. Οι απονομές των βραβείων έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Επίτροπο Εθελοντισμού, κ. Γιάννη Γιαννάκη..

Στόχος των Βραβείων ήταν να επιβραβευτούν οι εθελοντές της Κύπρου, αλλά και να εμπνευστούν ακόμα περισσότερα άτομα, προκειμένου να ακολουθήσουν τη στάση ζωής που ορίζει ο εθελοντισμός. ΟΠΑΠ Κύπρου ήταν ο Μέγας Χορηγός της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΕΠΑ: “Το πρώτο βραβείο είναι μια τυπική επιβράβευση. Για εμάς εδώ στο ΚΕΠΑ ήσουν ήδη νικητής και πριν από τα βραβεία. Άλλωστε ο στόχος των βραβείων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Ο στόχος επιτεύχθηκε πολύ πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος.”

mhg Εθελοντισμός, ΚΕΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Αναστασιάδης

Αυτούσια η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη

“Ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής, η οποία συμβάλλει στην καλλιέργεια της ενεργούς πολιτότητας στην κοινωνία μας, αναδεικνύοντας τις σημαντικές δράσεις του τομέα του εθελοντισμού.

Είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά που υποδέχτηκα ψες στο Προεδρικό Μέγαρο δεκάδες ενεργούς πολίτες, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση απονομής των Βραβείων Ενεργού Πολίτη και Εθελοντή Εργαζομένου.

Είναι γνωστή η αφειδώλευτη μεγαλοψυχία που χαρακτηρίζει τους συνανθρώπους μας. Μεγαλοψυχία, η οποία αναντίλεκτα υπήρξε ανεκτίμητης αξίας, ο πιο δυνατός και ειλικρινής σύμμαχος στις προσπάθειες που καταβάλαμε προκειμένου να διαχειριστούμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες κρίσης που ταλάνισαν την πατρίδα μας και να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας που ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της.

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, αναγνωρίζοντας ακριβώς την αξία του εθελοντισμού, αλλά και την τεράστια συμβολή και αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και στη διαμόρφωση νέων πολιτικών, θέσαμε τη στήριξη και αναβάθμιση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τον εκσυγχρονισμό του εθελοντισμού και την προώθηση της Συμμετοχικής Δημοκρατίας ψηλά στις προτεραιότητες μας.

Προς το σκοπό αυτό, προχωρήσαμε στη δημιουργία του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο ανέπτυξε σημαντικές δράσεις.

Όσον αφορά το θέμα της στέγασης των Εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προωθείται η δημιουργία «Του Σπιτιού του Εθελοντή» σε κάθε Επαρχία, με αναβαθμισμένες υποδομές και εξοπλισμό, με τη δυνατότητα μάλιστα διανυκτέρευσης των εθελοντών στο Σπίτι του Εθελοντή που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή Τροόδους.

Ακόμη στο αμέσως επόμενο διάστημα, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο εισήγηση για την αξιοποίηση αυθόρμητων εθελοντών σε περιόδους κρίσης, ώστε να υπάρχει η σωστή διαχείριση τους με καθορισμένο πρωτόκολλο και να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή.

Και είναι πράγματι, με μεγάλη μας ικανοποίηση που η Κύπρος αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μια από τις λίγες χώρες οι οποίες έχουν εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικής στο τομέα της Κοινωνίας των πολιτών, αλλά και η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έδωσε την πρέπουσα πολιτική έμφαση στο τομέα αυτό δημιουργώντας πολιτειακό θεσμό.

Για ακόμη μια φορά, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους βραβευθέντες αλλά και τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας σε όλους τους εθελοντές.”

Famagusta.News