Ο Δήμος Παραλιμνίου μοιράζει υποτροφίες

laurea odontoiatria Παιδεία, πανεπιστημιο

Αριθμό υποτροφιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, πλήρεις και μερικές, από ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια της Κύπρου, εξασφάλισε ο Δήμος Παραλιμνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Δήμος δέχεται αιτήσεις από απόφοιτους δημότες Παραλιμνίου για παραχώρηση αριθμού υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2018 2019, που εξασφαλίστηκαν από ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια της Κύπρου. Οι υποτροφίες θα δοθούν σε άριστους μαθητές, σε μαθητές με συγκεκριμένα κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια και σε αθλητές».

Τις υποτροφίες διαχειρίζεται η Επιτροπή Υποτροφιών του Δήμου η οποία απαρτίζεται από τον εκάστοτε Δήμαρχο Παραλιμνίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής, τους Προέδρους των Επιτροπών Παιδείας του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Παραλιμνίου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Επιτροπή Υποτροφιών του Δήμου θα εξετάζει την πληρότητα των αιτήσεων, τα στοιχεία και τις πληροφορίες που επισυνάπτονται στις αιτήσεις. Σημειώνεται ότι την τελική απόφαση της επιλογής των αιτητών θα την έχει από κοινού η Επιτροπή Υποτροφιών του Δήμου με το αντίστοιχο Πανεπιστήμιο. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει ευελιξία στην τελική απόφαση ποσοστού που θα αποδίδεται για κάθε υποτροφία σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Υποτροφιών του Δήμου».

Προστίθεται ότι «στην περίπτωση που κριθεί ότι ο/η αιτητής/τρια με βάση τη βαθμολογία του ή τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια είναι απαραίτητο να εξασφαλίσει ποσοστό πέραν αυτού που αντιστοιχεί στα κριτήρια της αίτησής του. Όλες οι υποτροφίες θα παραχωρηθούν για το πρώτο έτος των σπουδών και η επέκτασή τους για τα επόμενα έτη, θα επανεξετάζεται ετησίως με κριτήριο την ακαδημαϊκή επίδοση του υποτρόφου του εκάστοτε Πανεπιστημίου».

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Αυγούστου 2018 σε κλειστό φάκελο στον οποίο θα πρέπει να αναγράφεται ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΙΤΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ και ο τίτλος «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 2018 – 2019». Αιτήσεις που θα υποβληθούν πέραν της προθεσμίας δε θα εξεταστούν.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στα γραφεία του Δήμου Παραλιμνίου, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στο τηλέφωνο 23819303 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου ΕΔΩ

Πηγή: ΚΥΠΕ