Οκταήμερη κράτηση στον Σύρο διακινητή των 120 μεταναστών στον Πρωταρά – Καταζητούμενος από Κύπρο και Ιταλία

13B51B4B 3DD1 4812 B62F B8CA7EF109E6 exclusive, Μετανάστες
Εικόνα Αρχείου

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης διέταξε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου εναντίον 28χρονου Σύρου ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία στο Κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά ως ύποπτος για υπόθεση υποβοήθησης προσώπων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομη στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο 28χρονος Σύρος βρισκόταν εντός του πλοιαρίου το οποίο εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη στις 2:20 το μεσημέρι να πλέει ακυβέρνητο 6 μίλια ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και στο οποίο βρίσκονταν, στην κυριολεξία στοιβαγμένοι 120 άνθρωποι, 14 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 3 γυναίκες, 6 ανήλικα παιδιά, μέλη τριών οικογενειών και 97 άνδρες διαφόρων ηλικιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Famagusta.News, η Αστυνομία φαίνεται να έφτασε στη σύλληψη του 28χρονου μετά από έρευνα των στοιχείων του, αφού ο συγκεκριμένος καταζητείτο τόσο από τις Κυπριακές όσο και από τις Ιταλικές αρχές ως ύποπτος διακινητής.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να είχε φτάσει ξανά στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2017 σε πλοιάριο με μετανάστες από την Πάφο και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα για πολιτικό άσυλο το οποίο παρ’ όλα αυτά αποσύρθηκε γιατί δεν παρουσιάστηκε στην εξέταση και καταζητείτο από τις αρχές.

Σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης 8 ημερών.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Famagusta.News