Παναγιώτης Τοφινής: «Προτεραίτητα σε τουρισμό και γεωργία»

1A2B0658 D1B3 4223 9EB8 55D0D7F82464 ΕΛΑΜ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τοφινής

Για ορθότερη και πιο επαρκή κάλυψη των γεωργών και των κτηνοτρόφων είπε ότι θα παλέψει σε εκλογή του στην Ευρωβουλή ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ από την Αγία Νάπα και το Παραλίμνι, Παναγιώτης Τοφινής.

Ο Παναγιώτης Τοφινής μιλούσε κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων του ΕΛΑΜ για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Προτεραιότητα, είπε, θα είναι επίσης η προώθηση μεγαλύτερων εξαγωγών και λιγότερων εισαγωγών έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα μεγαλύτερη ζήτηση της εγχώριας παραγωγής. Αναφερόμενος στον τουρισμό, είπε «θεωρούμε ότι η μέχρι τώρα παρουσία των Κύπριων ευρωβουλευτών δεν έχει βοηθήσει στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος στο βαθμό που θα έπρεπε αλλά αντί αυτού, κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των Ευρωπαίων που επισκέπτονται την Τουρκία. Η παρουσία ενός ΕΛΑΜίτη ευρωβουλευτή, είπε, μπορεί να αποδείξει ότι η Ευρώπη έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει στην πατρίδα μας από όσα έχουμε δει σήμερα.

A3F2C6EF BF73 4E96 B95C CA560387628E ΕΛΑΜ, ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, Νέα Αμμοχώστου, Παναγιώτης Τοφινής

Ο υποψήφιος Μάριος Βασιλείου από την Αμμόχωστο είπε ότι το όραμά τους ως εθνικιστές είναι μια Ευρώπη των εθνών όπου οι ευρωπαϊκοί λαοί θα συνεργάζονται, και θα είναι σύμμαχοι, μακριά από υπερατλαντικούς προστάτες. Μια Ευρώπη απαλλαγμένη από περίπλοκες γραφειοκρατίες, τραπεζίτες, καπιταλιστές, οι οποίοι θεωρούν το κέρδος ως το υπέρτατο ιδανικό. Τον Μάιο, είπε, “το ΕΛΑΜ θα καταλάβει τις Βρυξέλλες”, είπε και η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορέσει να θέσει το Κυπριακό στη σωστή του βάση που είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Το ΕΛΑΜ μαζί με τα άλλα εθνικιστικά κινήματα, είπε, «θα απαιτήσει να εφαρμοστεί μια εθνική μεταναστευτική πολιτική όπου οι Ευρωπαίοι αυτόχθονες πολίτες θα προστατεύονται από τις ορμές εκατομμυρίων μεταναστών που αλλοιώνουν τον πολιτισμό και την κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών».

Η Ευρώπη που θέλουν είναι μια διαφορετική, που θα σέβεται πάνω απ’ όλα τις παραδόσεις και τις αξίες του κάθε λαού, είπε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου και κάλεσε όλους να δώσουν μαζί με το κίνημα τον αγώνα για μια Ευρώπη όπου οι λαοί θα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν οι έξι υποψήφιοι του κινήματος για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Χρίστου ευχαρίστησε τους υποψήφιους γιατί “αναλαμβάνουν το βάρος να εκπροσωπήσουν ένα κίνημα που έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες”. Ολοι, είπε, είναι οι άξιοι εκπρόσωποι του Πατριωτικού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Τις τελευταίες μέρες, όλοι οι πολίτες ακούμε καθημερινά για το συνεχιζόμενο σκάνδαλο του Συνεργατισμού, είπε. “Εμείς είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιούνιο του 2018 γιατί γνωρίζαμε πως όλα τα κόμματα συμμετείχαν σε ένα οικονομικό έγκλημα εις βάρος του λαού μας. Διόριζαν για χρόνια, ανθρώπους που δεν είχαν τις δυνατότητες να διοικήσουν τέτοιους οργανισμούς. Η τράπεζα που κτίστηκε με τους κόπους και μόχθους του κάθε αγρότη, γεωργού, οικοδόμου και κάθε βιοπαλαιστή, να πουληθεί γιατί τη Δευτέρα το πρωί θα γινόταν ένα νέο κούρεμα 2,5 εκατομμυρίων”, πρόσθεσε.

Οι πολιτικοί και τα κόμματα δεν άλλαξαν στάση, δεν συμπεριφέρθηκαν πιο υπεύθυνα γιατί δεν είχαν πάρει τη δέουσα απάντηση, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι “τους επόμενους μήνες, όμως, η απάντηση θα έρθει από τα σπλάχνα του λαού μας. Αυτή η απάντηση ονομάζεται ΕΛΑΜ και γι’ ’αυτό όλοι φοβούνται το Κίνημα”.

Το ΕΛΑΜ, είπε, υπερασπίζεται το λαό, αυτούς που δεν έφταιξαν σε κάτι, αλλά πληρώνουν τις αμαρτίες άλλων.

Η Ευρώπη που θέλουμε εμείς, συνέχισε ο κ. Χρίστου, είναι μια διαφορετική που θα σέβεται πάνω απ΄όλα τις παραδόσεις και τις αξίες του κάθε λαού. Η σημερινή Ευρώπη, είπε, βασίζεται μόνο σε ένα οικονομικό μοντέλο, εκείνο που έκτισαν οι Γερμανοί και επιδιώκουν να εξαθλιώσουν όλες τις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών για όφελός τους.

“Ονειρευόμαστε να κτίσουμε μια Ευρώπη, είπε, όπου οι λαοί θα συνεργάζονται μεταξύ τους, και θα συνυπάρχουν μεταξύ τους και θα είναι περήφανοι για την καταγωγή τους”, συνέχισε.

Διαβεβαίωσε ότι το ΕΛΑΜ έχει ευρωομάδα και θα ενταχθεί μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εθνικιστές. Είναι αυτή η ομάδα που ετοιμάζεται να κάνει επίθεση τον ερχόμενο Μάιο και να αλλάξει την κατάσταση. θέλουμε, συνέχισε να επιστρέψουν πίσω στα εθνικά κοινοβούλια οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα στις Βρυξέλλες και αφορούν τον τρόπο ζωής μας.
«Προσπάθεια είναι να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο  για κάθε Ευρωπαίο πολίτη και από την Αυστρία μέχρι τη Λευκωσία, η Ευρώπη αλλάζει», είπε και σε αυτή την προσπάθειά μας, “θέλουμε όλους εσάς να δώσετε μαζί μας τον αγώνα, ο οποίος δεν θα είναι εύκολος αλλά επώδυνος, όμως στις 26 Μαΐου, το ΕΛΑΜ δεν θα πετύχει μονάχα την εκλογή ενός ευρωβουλευτή. Αυτόματα θα έχει πετύχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να περάσουμε σε ένα κόμμα που επάξια μπορεί να διεκδικήσει οποιαδήποτε θέση”, δήλωσε, επίσης.

Παρουσιάζοντας τους υποψήφιους, ο επικεφαλής της εκστρατείας, Λίνος Παπαγιάννης, είπε ότι το ΕΛΑΜ υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα  και οι αρχές και τα ιδανικά του βασίζονται στα ιδανικά του έθνους, της θρησκείας και του λαού.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Μαρία Ιεροδιακόνου, από την Αθηένου, είπε ότι με την ένταξή της στην ΕΕ, η Κύπρος ευελπιστούσε σε μια κατεύθυνση λύσης του Κυπριακού. Δυστυχώς, είπε, η ΕΕ συνεχίζει να απογοητεύει και μίλησε για ετεροβαρή στάση της ΕΕ έναντι της Κύπρου στο θέμα των μεταναστευτικών ροών. “Ζητούμε αυτή τη δυνατότητα ως ΕΛΑΜ από τους ψηφοφόρους στις 26 Μαΐου, όχι για μας αλλά για την Κύπρο μας, να αποκτήσει την πατριωτική φωνή που για τόσα χρόνια απουσίαζε από τις Βρυξέλλες, να διεκδικήσουμε για την πατρίδα μας αυτά που της αξίζουν. Από τις 26 Μαΐου, η ΚΔ έχει ρόλο και λόγο και θα το διεκδικήσει και η φωνή της θα ακούγεται στις Βρυξέλλες”, ανέφερε.

Ο Γεώργιος Σολομωνίδης, από τη Λεμεσό, είπε ότι είναι «δεδομένο ότι η κυβέρνηση του τόπου υστερεί διαχρονικά» με αποτέλεσμα να έχουμε «καταλήξει σε ένα κομματοκρατούμενο κράτος όπου κυριαρχεί η διαφθορά, η διαπλοκή και η αναξιοκρατία.» Αυτό, πρόσθεσε, “είναι το μοντέλο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής». Η χώρα, είπε, είχε όλα τα εχέγγυα για να προοδεύσει σε όλους τους τομείς και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος αλλά αντί αυτού, “πήρε ένα κατήφορο χωρίς τελειωμό ενώ οι Τ/Κ ακολουθούν μια τροχιά ακριβώς αντίθετη με τη δική μας και σήμερα απολαμβάνουν αρκετά από τα αγαθά της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ χωρίς όμως καμία υποχρέωση”.

Στην ομιλία του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και υποψήφιος Γεάδης Γεάδη είπε ότι η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή αφού το ΕΛΑΜ κλείνει 10 χρόνια  εκλογικών αναμετρήσεων όπου πολλοί προσπάθησαν να τους αποτρέψουν και να τους μεταπείσουν αλλά ήταν αργά αφού γεννήθηκε μια νέα πραγματική δύναμη «χωρίς συμφέροντα και αμαρτωλό παρελθόν» που γεννήθηκε για να αντισταθεί σε ένα «ολόκληρο σαθρό οικοδόμημα που καταδυνάστευε την Κύπρο τόσα χρόνια». Είπε ότι “κανείς δεν θα λυγίσει το ΕΛΑΜ και παρακολουθούν πανικόβλητοι τα παιδιά με τα μαύρα”. Πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος υπερέχει γιατί είναι ένα ψηφοδέλτιο συναγωνιστών και όχι ανταγωνιστών που αγωνίζονται από κοινού. Δεν έχει επίσης επαγγελματίες υποψήφιους “αλλά έχει ένα έβδομο υποψήφιο, το λαό του ΕΛΑΜ, τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες, που έκαναν ένα ολόκληρο κατεστημένο να χάσει τον ύπνο του”. Στις 26 Μάη γράφουμε ιστορία, είπε, «παίρνουμε την έδρα και πατάμε πόδι στην Ευρώπη».

Ο υποψήφιος Γιώργος  Νικολάου από τη Λεμεσό είπε ότι αποφάσισε να δώσει τη μάχη με το ΕΛΑΜ, έχοντας ως προμετωπίδα το σύνθημα, «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» για να υπερασπιστεί τα δίκαια της ελληνορθόδοξης πίστης, τον θεσμό της οικογένειας και την ελληνικότητα της πατρίδας. Εδώ και 15 χρόνια, είπε με την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, “ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ανύπαρκτο έργο όλων των ανεξαιρέτως εκλελεγμένων ευρωβουλευτών οι οποίοι δεν κατάφεραν να αναδείξουν το Κυπριακό στην ευρωπαϊκή και διεθνή του πτυχή ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής”. Εχουν δημιουργήσει την εντύπωση στους Ευρωπαίους εταίρους, ανέφερε, ότι το Κυπριακό είναι μια δικοινοτική διαφορά. “Η Κύπρος δεν είναι μοιρασμένη για να την επανενώσουμε αλλά κατεχόμενη από τις ορμές του Αττίλα και έχουμε χρέος να αγωνιστούμε και να την απελευθερώσουμε”, είπε.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ