Παραγκωνισμένη η επ. Αμμοχώστου καταγγέλλουν οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας-Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραγκωνισμένη και αδικημένη αισθάνεται η επαρχία Αμμοχώστου σύμφωνα με τους τοπικούς άρχοντες.

Όπως κατήγγειλε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος η παραγνώριση του Παραλιμνίου και της Αγίας Νάπας ως αστικό κέντρο, όπως εκγρίθηκε το 2014 από το Υπουργικό Συμβούλιο έχει οδηγήσει σε αδικίες κατά την έγκριση και χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος καταγγέλλει: “Μετά εκπλήξεώς μας και λύπης μας μαθαίνουμε αυτές τις μέρες ότι από 70 εκατομμύρια που ήταν ο συνολικός προϋπολογισμός των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων έχει πάει στα 134, τα έχουν πάρει άλλες επαρχίες, χωρίς να έρθουν να δώσουν την αναλογία και στους Δήμους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, κάτι το οποίο για εμένα είναι απαράδεκτο.”

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου έκανε λόγο για καθυστέρηση εκπόνησης του ενιαίου Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας με το οποίο αναμένεται να οριστούν οι νέες Πολεοδομικές Ζώνες και να επιφέρει αναζωογόνηση στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης δήλωσε: “Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται και αυτό το οποίο προκύπτει σήμερα είναι ότι οι άλλες επαρχίες αναπτύσσονται πιο ορθολογιστικά απ’ ότι εμείς και με πιο πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά τις επενδυτικές ευκαιρίες οπότε αντιλαμβάνετστε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα στην ανάπτυξη της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου κάτι το οποίο θα πρέπει να τερματιστεί στο συντομότερο δυνατό.”

Το Πολεοδομικό Συμβούλιο με τη σειρά του απαντά πως η καθυστέρηση οφείλεται στις ήδη προχωρημένες διαδικασίες οι οποίες έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Το Πολεοδομικό Συμβούλιο απαντά:

“Έχει ήδη ολοκληρωθεί η Δημόσια Ακρόαση καθώς και η περίοδος υποβολής εισηγήσεων από πολίτες και τοπικές αρχές. Στο παρόν στάδιο αναλύονται, κατηγοριοποιούνται και χαρτογραφούνται οι εισηγήσεις”.

Τα Σχέδια Ανάπτυξης στην επαρχία Αμμοχώστου αναμένεται να καταρτίσουν για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο και συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για ολόκληρη την περιοχή, με τις ανάλογες ευνοϊκές παραμέτρους σε τουρισμό, αλλά και σε ανάπτυξη γης.

Famagusta.News / SIGMA TV