ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Αυτό είναι το πρόγραμμα του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστήμιου Αμμοχώστου

Για 14η χρονιά διοργανώνεται το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

mitropoli 1 exclusive, Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας-Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνουν για 14η χρονιά το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Στόχος του Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού μέσα από διαλέξεις για επίκαιρα, σύγχρονα και διαχρονικά θέματα.

Μέσα από τον κοινωνικό και πολιτιστικό αυτό θεσμό, το Σαλαμίνιο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Αμμοχώστου επιδιώκει να συμβάλει στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι ομιλητές/ριες, μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου και άλλων Πανεπιστημίων, καθώς και ειδικοί από επιστημονικά ινστιτούτα και οργανισμούς, μέσα από τις εισηγήσεις τους επιδιώκουν τον εποικοδομητικό διάλογο με τους κατοίκους αλλά και την πολιτιστική αναβάθμιση της μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι. Οι διαλέξεις έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει αλληλεπίδραση και επικοινωνία εισηγητών/ριών και παρευρισκομένων. Είναι διάρκειας 45 λεπτών, ενώ ακολουθεί συζήτηση. Οι διαλέξεις μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (www.imconstantias.org.cy).

Με την ολοκλήρωση των διαλέξεων, κατά την τελετή λήξης, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης στο κοινό που συμμετείχε στον θεσμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: salaminioNET24