ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Αναβίωσε το Παναΰριν τ’ Άη Γιωρκού (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της Ειρήνης Πελαγία, του Κυριάκου Χατζηανδρέου και του Παναγιώτη Κουμάση

photo 1 exclusive

Ο Δήμος Παραλιμνίου αναβίωσε φέτος το Πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου το οποίο από το 2018 είναι ενταγμένο στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην κατηγορία “Θρησκευτικά Πανηγύρια”.

Βίντεο από την εκδήλωση:

Το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του πολιούχου και προστάτη της πόλης, ο Δήμος Παραλιμνίου διοργάνωσε στην πλατεία των Εκκλησιών Αγίου Γεωργίου και της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι τη μουσικοχορευτική Πολιτιστική εκδήλωση «Τ’ Άη Γιωρκού του Σπόρου».

Συμμετείχαν η Χορωδία «Ανεμόεσσα» Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και ταλαντούχοι μουσικοί της επαρχίας, ενώ την εκδήλωση υποστήριξε χορευτικά το Πολιτιστικό Εργαστήρι «Παρά τη Λίμνη».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.

Στον χώρο, λειτουργούσε αγορά με παραδοσιακά εδέσματα από τον Χριστιανικό Σύνδεσμο του Αγίου Γεωργίου.

Συμμετείχαν οι μουσικοί: Κυριάκος Χατζηανδρέου (φωνή), Ειρήνη Πελαγία (φωνή), Παναγιώτης Κουμάσης (φωνή), Ανδρέας Σιαντάνης (λαούτο, φωνή), Νικόλας Παπαδόπουλος (βιολί), Ανδρέας Καλλής (πολίτικο λαούτο), Ανδρέας Ιωάννου (κανονάκι), Κωνσταντίνος Κακουσιάς (ηλεκτρικό μπάσο), Παναγιώτης Στυλιανίδης (κρουστά).

Εκφώνηση κειμένου: Νικολίνα Χατζηγιώργη

Διοργανωτής: Δήμος Παραλιμνίου