Παραλίμνι-Δερύνεια: Πραγματοποιήθηκε η Πορεία “Περπατώ-Διεκδικώ με τους Τυφλούς” (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

©Famagusta.News
©Famagusta.News

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Παραλίμνι και τη Δερύνεια η πορεία “Περπατώ-Διεκδικώ με τους Τυφλούς” την οποία διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών.

Την έναρξη της πορείας κήρυξε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρηστάκης Τζιοβάνης και ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας καθώς και ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης και ο Διευθυντής της ΤΕΒΕΑ Παναγιώτης Σκάττου.

©Famagusta.News

Η πορεία ξεκίνησε από το κατάστημα “Terranova” στο Παραλίμνι και κατέληξε στον χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου όπου ακολούθησε καλλιτεχνική εκδήλωση.

©Famagusta.News

Ο χαιρετισμός του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα:

Με μεγάλη χαρά συμμετέχω μαζί σας στη φετινή πορεία “Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς”, εδώ στο Παραλίμνι, μεταφέροντας σε όλους τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση.

©Famagusta.News

Η μεγάλη εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και όλης της Πολιτείας προς το έργο της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η αναγνώριση της οφειλής όλων μας να είμαστε σταθεροί αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας.

©Famagusta.News

Συγχαίρω θερμά την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, όπως και όλους τους άλλους φορείς των τυφλών που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συμβολικής αυτής πορείας.

©Famagusta.News

Μαζί τους πορευόμαστε στο δύσκολο αγώνα που διεξάγουν για παραμερισμό των εμποδίων που συνιστούν φραγμό στην πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή τους στην κοινωνία σε ίση βάση με τους άλλους, καθώς και για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών και ίσης μεταχείρισης και κοινωνικής αναγνώρισης.

©Famagusta.News

Εδώ και 40 χρόνια η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών πρωτοπορεί με την αξιόλογη δράση της στον αγώνα προσφοράς, σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων με οπτική αναπηρία, υπηρεσιών στήριξης, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας, έχοντας ως βασικούς στόχους την πρόληψη και την θεραπεία της οπτικής αναπηρίας, την ενθάρρυνση και προώθηση κατάλληλης ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, την επαγγελματική αποκατάσταση και ανέλιξη των τυφλών και τη δημιουργία προϋποθέσεων και ευκαιριών για ισότιμη διαβίωση τους μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

©Famagusta.News

Από το χώρο στον οποίο ο καθένας μας βρίσκεται και υπηρετεί, οφείλουμε να προωθούμε και να εφαρμόζουμε κάθε δυνατό μέτρο ανάπτυξης ενός ποιοτικού συστήματος κοινωνικής υποστήριξης με σύγχρονες δομές και υπηρεσίες ώστε τα άτομα με οπτική αναπηρία να έχουν ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ποιοτική διαβίωση και ισότιμη μεταχείριση προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους.

©Famagusta.News

Αξίζει πραγματικά κάθε έπαινος σε όσους εθελοντικά πρωτοστατούν και είναι αλληλέγγυοι κάθε προσπάθειας στήριξης των ατόμων με οπτική αναπηρία, συμπληρώνοντας την αρωγή του κράτους. Ενωμένοι και με πίστη σε κοινούς σκοπούς και αξίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά, πέρα από τις όποιες δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκαταλήψεις. Ας είναι αυτό το μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης.

©Famagusta.News

Κηρύσσοντας την έναρξη της πορείας, συγχαίρω και πάλι τους διοργανωτές και μαζί όλους τους πεζοπόρους για τη συμμετοχή τους και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης που επιδεικνύουν.

Εύχομαι από καρδιάς την πλήρη ευόδωση των στόχων της πορείας.

©Famagusta.News

Famagusta.News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Τροχαίο ατύχημα – Αναφορές για εμπλοκή τρίτου οχήματος (εικόνες)