ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Διάταγμα 8ήμερης κράτησης στον 38χρονο για τη «γιάφκα» με βαρύ οπλισμό

7EDAFA14 D6F2 4606 9D2B 8F819CB22E9E exclusive, Αστυνομία, Δικαστήριο, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε πριν κίγο το επαρχικό Δικαστήριο Αμμοχώστου εναντίον του 38χρονου ο οποίος συνελήφθη χθες ως ύποπτος για τη “γιάφκα” με τον βαρύ οπλισμό σε οικία στο Παραλίμνι.

Υπενθυμίζεται ότι ο οπλισμός εντοπίστηκε μετά από έφοδο και μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την Αστυνομία από το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκε χθες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για το σπίτι έξω από το οποίο δολοφονήθηκε στις 21 Ιουνίου 2014 ο πατέρας του Φάνου Καλοψιδιώτη Γιάννης.

Εκεί διέμεναν ένας 38χρονος και μία 32χρονη οι οποίοι συνελήφθησαν.

Η 32χρονη αφέθηκε χθες ελεύθερη μετά την ανακριτική διαδικασία ενώ για τον 38χρονο εκδόθηκε σήμερα το πρωί διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Mεταξύ άλλων εντοπίστηκαν ένας αντιαρματικός εκτοξευτήρας τύπου RPG μαζί με βλήμα και προωθητικά, ένα έμφορτο πιστόλι με δεκατέσσερα φυσίγγια, μία αμυντική χειροβομβίδα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ποσότητα κοκαΐνης, μεγάλος αριθμός ξοβέργων και αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι ο οπλισμός έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται τόσο στον σκοπό κατοχής του οπλισμού όσο και για το αν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν ή αν συνδέεται με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Famagusta.News