ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι μαθητές για τα έκτροπα – Οι εξελίξεις στις έρευνες

paralimniii 011020

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν σύντομα οι μαθητές που ευθύνονται για τα έκτροπα που έγιναν κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Παραλιμνίου, πετώντας κότες και κουνέλια από τα παράθυρα και ανάβοντας φωτοβολίδες.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί πέραν των 20 μαθητών και εναντίων κάποιων από αυτών έχει προκύψει μαρτυρία μέσω της οποίας φαίνεται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές πρόκειται για μαθητές που στην πλειοψηφία τους φοιτούν στο Λύκειο Παραλιμνίου ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς που θα κατηγορηθούν υπάρχουν και μαθητές άλλων παραπλήσιων σχολείων.

Η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο διερεύνησης και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι νεαροί αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς για σωρεία αδικημάτων. Συγκεκριμένα θα κατηγορηθούν για τα αδικήματα της κλοπής των ζώων, της θανάτωσης και της κακομεταχείρισης τους, της παράνομης κατοχής και χρήσης εκρηκτικών υλών όπως φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα. Επίσης θα κατηγορηθούν για τα αδικήματα της της κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία του Λυκείου Παραλιμνίου, της οχλαγωγίας και της παράνομης συνάθροισης.

Όλα τα αδικήματα επισύρουν ποινή φυλάκισης είτε πρόστιμο ή ταυτόχρονα και οι 2 ποινές. Παρά τις ποινές που προνοούνται το δικαστήριο έχει την ευχέρεια να μην εξαντλήσει την αυστηρότητά του με το ενδεχόμενο να επιβληθεί κοινωφελής εργασία στους μαθητές να είναι ορατό.

Πηγή: Omegalive