ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Για 30 ώρες χωρίς φαγητό μαθητές του Xenion (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μία συζήτηση στην τάξη για κοινωνικά θέματα ευαισθητοποίησε τους μαθητές του ιδιωτικού σχολείου Xenion στο Παραλίμνι για το θέμα της πείνας και για το πόσοι άνθρωποι στον κόσμο καθημερινά χάνουν τη ζωή τους λόγω έλλειψης φαγητού και ιατρικής περίθαλψης.

Όπως εξηγούν οι μαθητές, κάθε 10 δευτερόλεπτα ένα παιδί πεθαίνει λόγω πείνας. Με ένα ευρώ την ημέρα μπορούμε να σώσουμε αυτό το παιδί για μια μέρα. Με 30 ευρώ σώζουμε ένα παιδί για έναν μήνα. Με 400 ευρώ ένα παιδί μένει στη ζωή για ακόμη έναν μήνα.

30 μαθητές της 3πς τάξης του Xenion High School συμμετείαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην εκστρατεία “30 ώρες αφαγίας”, σε μίας Παγκόσμιας εμβέλειας προσπάθεια για συλλογή χρημάτων για την αντιμετώπιση της πείνας. Όσοι συμμετείχαν βίωσαν τί ζει ένα παιδί χωρίς φαγητό για 30 ώρες.

DSC 8080 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News

Οι μαθητές, για 30 ώρες δεν πήραν καθόλου τροφή και μπορούσαν ανπιούν μόνο νερό. Έκτισαν τα δικά τους καταφύγια και διανυκτέρευσαν στο σχολείο. Το απόγευμα της Παρασκευής προσέφεραν εθελοντική εργασία σε φιλανθρωπικά και φιλοζωικά ιδρύματα της επαρχίας Αμμοχώστου.

DSC 8076 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News

Όπως εξήγησε η καθηγήτρια, Σοφία Τσαντήλα, όλα τα παιδιά του σχολείου έχουν συλλέξει χρήματα εντός του σχολείου για να εισφέρουν χρήματα για τον σκοπό αυτό. Μία τάξη έχει δώσει τα χρήματα που μάζευαν στο ταμείο τους με στόχο στο τέλος του χρόνου να επισκεφθούν όλοι μαζί το λούνα παρκ. Επέλεξαν να στερηθούν αυτή τη χαρά γιατί η χαρά που αισθάνονται προσφέροντας στο συνάνθρωπο είναι μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη.

DSC 8075 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News

Μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας κάνοντας χρηματικές εισφορές στη σελίδα του σχολείου στο facebook “Xenion Education”. Ελάχιστος στόχος είναι η συλλογή 2000 ευρώ για να σώσουν 5 παιδιά για έναν χρόνο καλύπτοντας τις ανάγκες τους για φαγητό, εκπαιδευση, νοσηλευτική περίθαλψη, ρουχισμό και στέγη. Οι μαθητές έχουν ήδη συλλέξει χρήματα αρκετά να σωθούν 2 παιδιά για έναν χρόνο.

DSC 8080 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8062 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8057 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8050 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8046 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8045 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News
DSC 8036 exclusive, Xenion Highschool, Εθελοντισμός, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
©Famagusta.News

Famagusta.News