ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Γονείς θα παρελάσουν χωρίς τους δασκάλους

22c scaled exclusive, Α Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Εκπαιδευτικοί, Παιδεία, Σχολεία

Την έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου επέφερε η πρόσφατη απόφαση της ΠΟΕΔ που προέτρεπε τους δασκάλους να μην λαμβάνουν μέρος σε εξωδιδακτικές δραστηριότητες και πιο συγκεκριμένα κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, όπως ανέφερε στο Famagusta.News ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, με το άκουσμα της απόφασης της ΠΟΕΔ, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με τα μέλη του, κατά την οποία αποφασίστηκε όπως οι ίδιοι οι γονείς αναλάβουν ρόλο δασκάλων και να συνοδεύσουν οι ίδιοι τους μαθητές, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο στο Famagusta.News, ότι με την απόφαση αυτή ο Σύνδεσμος Γονέων δεν έρχεται σε ρήξη ή αντιπαράθεση με τους δασκάλους του σχολείου, αλλά με την απόφαση της ΠΟΕΔ, η οποία θεωρούν ότι θυματοποιεί τους ίδιους τους μαθητές.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, στις 18 Ιουλίου, κατά την περίοδο των έντονων συζητήσεων μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και συντεχνιών των εκπαιδευτικών, οι ίδιοι στήριξαν τους εκπαιδευτικούς.

Όπως ανέφερε στο Famagusta.News ο κ. Ιωάννου, αύριο Δευτέρα, θα αποστελεί επιστολή μέσω των μαθητών στην οποία ο Σύνδεσμος Γονέων θα καλεί όσους γονείς επιθυμούν να δηλώσουν αν παραχωρούν άδεια στα παιδιά τους για να παρελάσουν. Επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησαν από τη διεύθυνση του σχολείου όπως η εξαμελής επιτροπή του Συνδέσμου παραστεί στη συνεδρία του διδασκαλικού συλλόγου και της διεύθυνσης ούτως ώστε να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Σε διαβούλευση, επίσης, βρίσκεται ο Σύνδεσμος Γονέων του Α’ Δημοτικού Παραλιμνίου και με τους άλλους συνδέσμους των Β’, Γ’ και Δ΄ Δημοτικών Σχολείων Παραλιμνίου, ούτως ώστε να ακολουθηθεί γραμμή, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, ο Σύνδεσμος Γονέων του Α’ Δημοτικού προχώρησε και στην παραγγελία λαβάρου με το οποίο θα παρελάσουν οι μαθητές.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Famagusta.News