ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Κατάμεστο το Αμφιθέατρο Xenion στην ομιλία του Γέροντα Εφραίμ

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ανέφερε ότι είναι ευλογία η άφιξη της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο, μετά από 34χρόνια

Screenshot 2 2 exclusive, Αγία Ζώνη, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ομιλία, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ομιλία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Χenion στο Παραλίμνι το απόγευμα της Τετάρτης 08/02 με θέμα «Αγία Ζώνη. Άγιον Όρος – Αμμόχωστος. Η Παναγία προστάτις του έθνους».

Στην ομιλία του, ο Γέροντας Εφραιμ μίλησε για την ιστορία της Μονής Βατοπαιδίου και περιέγραψε θαύματα της Αγίας Ζώνης. «Η Αγία Ζώνη είναι ένα θαύμα που υπάρχει ακόμη μέχρι και σήμερα στην μονή Βατοπαιδίου».

omil1 exclusive, Αγία Ζώνη, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ομιλία, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ανέφερε ότι είναι ευλογία η άφιξη της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο, μετά από 34χρόνια. Η παρουσία της θα είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα και θα φέρει μια αλλαγή, μια χάρη, μια συναίσθηση πνευματική, πρόσθεσε.

421102869 402259212192401 2164937068700253615 n exclusive, Αγία Ζώνη, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ομιλία, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ο Γέροντας Εφραιμ, είπε ότι το μήνυμα της Παναγίας που έρχεται εδώ με την άφιξη της Τίμιας Ζώνης είναι ένα μήνυμα μυστικό, εξηγώντας ότι είναι ένα μήνυμα ασκητικό, ένα μήνυμα εσωτερικής ζωής.

omil.2 exclusive, Αγία Ζώνη, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ομιλία, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Επίσης, ανέφερε ότι η Αγία Ζώνη τιμόταν από τους Βαρωσιώτες. «Ο κόσμος ήταν ενωμένος και στενά πνευματικά συνδεδεμένος με την Αγία Ζώνη της Παναγίας».

Στο τέλος, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου έκλεισε την ομιλία του με μια ευχή, να έρθει η ώρα και η στιγμή να πάμε πίσω στην Αγία Ζώνη στην Αμμόχωστο.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του ΕΔΩ