ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Μαθητές αφιέρωσαν τραγούδι στον αδικοχαμένο Στέφανο (βίντεο)

Screenshot 2019 06 28 at 8.11.16 PM Νέα Αμμοχώστου

Σε μια αξιέπαινη και συνάμα συγκινητική πράξη, προέβη χθες βράδυ το Λύκειο Παραλιμνίου, κατά την τελετή αποφοίτησης των μαθητών.

Ο καθηγητικός σύλλογος αποφάσισε να δοθεί βραβείο αλτρουισμού εις μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Στέφανου Πυλιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 17 του χρόνια, μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Έτσι στην ψεσινή τελετή αφιερώθηκε χρόνος εις μνήμη του 17χρονου Στέφανου, ο οποίος έδωσε ζωή με το θάνατο του και παραδόθηκε το βραβείο αλτρουισμού στον αδελφό του Δημήτρη.

Παράλληλα, ο μαθητής Κυριάκος Τρισόκκας, τραγούδησε το «Τι τραγούδι να σου πω», σε στίχους του Δημήτρη Μητσοτάκη και μουσική του Παναγιώτη Κατσιμάνη, το οποίο αφιερώθηκε στον Στέφανο.

Εξάλλου, με πρωτοβουλία του καθηγητικού συλλόγου, έγιναν εισφορές τόσο από τους ίδιους τους καθηγητές, όσο και από άλλα πρόσωπα και το ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί για κοινωφελείς σκοπούς εις μνήμην του Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται ότι, το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 18.10 το απόγευμα της 7ης Ιουνίου, όταν 64χρονος από το Παραλίμνι, ενώ βρισκόταν σε κόλπο στάθμευσης στη λεωφόρο Πρωταρά με κατεύθυνση τον Πρωταρά, στην προσπάθειά του να εισέλθει στη λεωφόρο και να κατευθυνθεί προς Παραλίμνι, συγκρούστηκε με την μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος, ο οποίος κατευθυνόταν προς το Παραλίμνι.

Από το ατύχημα ο νεαρός τραυματίστηκε και με ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου όπου αφού εξετάστηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς διαπιστώθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα στο δεξιό πόδι.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του ο νεαρός διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Ωστόσο, δέκα μέρες μετά, ο άτυχος Στέφανος έχασε την μάχη για τη ζωή.

Παρά την τραγική κατάληξη, οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Πηγή: Reporter