ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Να γίνουν κανονικά οι Δημοτικές Εκλογές ζητά ο Αμερικάνος – “5ετη θητεία και ούτε μέρα παραπάνω”

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 09 15T104624.743 exclusive, Αβραάμ Μουλαζίμης (Αμερικάνος)
Τη θέση του για το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αναβολή ή όχι των Δημοτικών Εκλογών, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου, Αβραάμ Μουλαζίμης Αμερικάνος.
Ο Αντιδήμαρχος Παραλιμνίου υποστηρίζει ότι οι Δημοτικές Εκλογές πρέπει να διεξαχθούν κανονικά τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αφού κανένας Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μείνει στη θέση του μετά τη λήξη της θητείας του.
Ο κ. Μουλαζίμης ενημέρωσε επίσης ότι θα επαναδιεκδικήσει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Δημοτικός Σύμβουλος, τονίζοντας ότι “ο λαός θα αποφασίσει ποιοι τοπικοί Άρχοντες θα τον διοικούν τα επόμενα χρόνια και κανείς άλλος”.
Μάλιστα, έκανε αναφορά και στις Προεδρικές Εκλογές του 2004, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης, ζήτησε παράταση της θητείας του για να λύσει το Κυπριακό, κάτι που όπως αναφέρει θεώρησαν αντισυνταγματικό τα άλλα κόμματα, ουσιαστικά συνδέοντας το με την σημερινή κατάσταση.

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση του

“ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ζητώ να γίνουν κανονικά οι Δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη. Χωρίς την εντολή του λαού κανένας Δήμαρχος, κανένας Αντιδήμαρχος και κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν μπορεί να μείνει στην θέση του μετά την λήξη της θητείας του ούτε μία μέρα παραπάνω.

Δεν ζούμε σε τριτοκοσμικη χώρα. Έχουμε εκλεγεί από τον λαό με εντολή για πενταετή θητεία και ούτε μια μέρα παραπάνω.

Για να μείνει κάποιος στην θέση που κατέχει θα πρέπει να εκλεγεί ξανά. Τα πράγματα είναι απλά πρέπει να πάρει ξανά την εντολή του λαού έστω και εάν θα είναι μειωμένη η επόμενη θητεία.

Εγώ θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και τασσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της διεξαγωγής των Δημοτικών εκλογών.

Ο λαός θα αποφασίσει ποιοι τοπικοί Άρχοντες θα τον διοικούν τα επόμενα χρόνια και κανείς άλλος.

Και για να μην ξεχνιόμαστε όταν ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης ζήτησε ανανέωση της θητείας του για ακόμη 16 μήνες για να λύσει το Κυπριακό όλα τα κόμματα το θεώρησαν αντισυνταγματικο.

Τώρα δεν είναι “αντισυνταγματικο” να μείνουμε στις καρέκλες μας οι ίδιοι Δήμαρχοι, οι ίδιοι Αντιδήμαρχοι και οι ίδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίς την εντολή του λαού ;

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΆΡΧΟΝΤΑΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ”

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΊΟΥ
ΑΒΡΑΆΜ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗΣ