ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ο Πυρίλλης εφ’ όλης της ύλης για πλατεία και έργα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου Παραλιμνίου σχετικά με το θέμα της ανάπλασης της πλατείας, τις απαλλοτριώσεις και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

viber image 2020 12 10 16 45 37 1 exclusive, ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ο Δήμαρχος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Famagusta.News

Mετά την ανάρτηση του σχετικά με την ακύρωση των απαλλοτριώσεων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου έδωσε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για την πλατεία και τα υπόλοιπα έργα στο Famagusta.News

Ανάπλαση νέας πλατείας και απαλλοτριώσεις

O Θεόδωρος Πυρίλλης μέσω χθεσινής ανάρτησης του στο Facebook, γνωστοποίησε ότι δεν θα προχωρήσουν σε απαλλοτρίωση ακινήτων για το σχεδιασμό της νέας πλατείας του Δήμου Παραλιμνίου, όπως και αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, το έργο θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς τις απαλλοτριώσεις και θα παρουσιαστεί στους δημότες για δημόσια διαβούλευση.

Για το έργο  ανέφερε στο Famagusta.News ότι ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια το σχέδιο ανάπλασης της Πλατείας του Δήμου Παραλιμνίου, όπου οι μελετητές που ανέλαβαν το έργο πρότειναν να γίνει απαλλοτρίωση κάποιων ακινήτων ώστε να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα. Τότε, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, εγκρίθηκε το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό ωστόσο να μην αδικηθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο θέμα αποζημιώσεων, ούτε οι χρήστες των καταστημάτων.

Ανέφερε «ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε την απόφαση για απαλλοτρίωση ελαφρά τη καρδία αλλά διασφάλισε τόσο τους χρήστες όσο και τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα μπορούσαν με τα λεφτά που θα έπαιρναν να αποκτούσαν κάπου αλλού περιουσία της ίδιας αξίας».

Τι έγινε στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με το Δημαρχο μέχρι προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε 7-8 αποφάσεις ώστε να προχωρήσουν το έργο όπως είχε συμφωνηθεί. Στην προχθεσινή συνεδρία κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν την πρόταση για ακύρωση της απαλλοτρίωσης ακινήτων, με τον ίδιο να προτείνει να τεθεί  το εν λόγω σχέδιο με τις απαλλοτριώσεις ενώπιον των δημοτών και κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης να παρθεί η τελική απόφαση . Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι 7 Δημοτικοί Σύμβουλοι καταψήφισαν το σχέδιο με τις απαλλοτριώσεις ακινήτων για το σχεδιασμό της νέας Πλατείας. Έτσι, όπως ανέφερε, το σχέδιο θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς ωστόσο να γίνουν οι απαλλοτριώσεις, ενώ ευχαρίστησε και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για την όλη συνεργασία. Παράλληλα για τις αιχμές που άφησε στην ανάρτηση του σε Δημοτικούς Συμβούλους για συμφέροντα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο καθένας έχει να λογοδοτήσει για τον εαυτό του.

Τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη

Υπάρχει στα σκαριά πλειάδα έργων με αξία πάνω από 100 εκατομμύρια σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πυρίλλη. Κάποια από τα έργα που μας ανέφερε είναι η Μαρίνα Παραλιμνίου, η δημιουργία πολυώροφου πάρκινγκ, η αναβάθμιση της λεωφόρου Κάππαρη, η διαδικτυακή εξυπηρέτηση του Δήμου στους Δημότες, και η επέκταση του Παραλιακού Πεζοδρόμου.

 

Τέλος, μας ανέφερε ότι το όραμα του για το Παραλίμνι είναι να εξελιχθεί, να γίνει ένας Δήμος ισχυρός που θα μπορεί να καλύπτει τα θέλω και της απαιτήσεις και της νέας γενιάς.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Famagusta.News