ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Οι μαθητές του Xenion έκοψαν και χτένισαν τα μαλλιά τους για καλό σκοπό (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε ένα κοινό ταμείο και το τελικό ποσό θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Αντίγραφο του Main Image x2 4 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Στο ιδιωτικό σχολείο Xenion High School στο Παραλίμνι, μαθητές κόβουν τα μαλλιά τους και μαθήτριες κάνουν πλεξούδες, σε μια εκδήλωση που άρχισε πριν από οκτώ χρόνια, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε το βίντεο:

Αντίγραφο του Main Image x2 6 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Σε δηλώσεις της στο FamagustaNews, η κ.Σοφία Τσαντίλα, Υπεύθυνη εκδηλώσεων του Σχολείου, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική και συγκινητική» τη σημερινή εκδήλωση με την επωνυμία «Hair Styling Event», η οποία συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ θυμήθηκε το θετικό αντίκτυπο που είχε πριν από 8 χρόνια η πράξη των μαθητών του σχολείο σε ασθενείς από το Καραισκάκειο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με την κ. Κατελίτσα Φυλαχτού, Διευθύντρια του Xenion High School, «Η εκδήλωση ξεκίνησε αυθόρμητα πριν από οκτώ χρόνια όταν ένα μαθητής της Β’ τάξης του Γυμνασίου που έπασχε από καρκίνο, έχασε τα μαλλιά του μετά τις χημειοθεραπείες με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται καλά να πηγαίνει στο σχολείο». Πρόσθεσε ότι «οι συμμαθητές του, σε μια προσπάθεια να του ανεβάσουν το ηθικό και να κάνουν τον μαθητή να αισθανθεί άνετα, για να πηγαίνει στο σχολείο, αποφάσισαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους. Ετσι τα 15 τότε παιδιά της Β τάξης του Γυμνασίου, σήμερα έγιναν εκατό, ενώ η ενέργεια τους αγκαλιάστηκε από όλους τους μαθητές, μικρότερους και μεγαλύτερους».

Αντίγραφο του Main Image x2 7 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑντίγραφο του Main Image x2 8 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΣήμερα ήρθαν στο σχολείο επαγγελματίες κομμωτές και κομμώτριες από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, οι οποίοι αφιερώνουν τον χρόνο τους για να κουρεύουν τα μαλλιά των μαθητών».

Αντίγραφο του Main Image x2 10 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Η κ.Κατελίτσα φυλακτού μίλησε επίσης για την φιλοσοφία που ενστερνίζεται: «είναι οι πράξεις που μετρούν πράγμα που σήμερα έγινε εκδήλωση στον χώρου του σχολείου.

Στο προαύλιο του σχολείου, ταυτόχρονα με το κούρεμα, πωλούνταν χυμοί, γρανίτες, πίτσες και άλλα είδη.

Αντίγραφο του Main Image x2 9 exclusive, Xenion High School, ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε ένα κοινό ταμείο και το τελικό ποσό θα δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

FamagustaNews