ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πάνω από δύο χιλιάδες καρναβαλιστές στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου - Περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την παρέλαση

0 02 05 1fefc5da1b71ab60918da75055b95b7841e3519ed7a6ff9e73df4b52c02c46a9 29ce3ea1 1 exclusive, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, Καρναβάλι Αμμοχώστου

Με τη συμμετοχή πάνω από δύο χιλιάδων καρναβαλιστών σε ομάδες και άρματα και με χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου που φιλοξενείται από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Η κορύφωση θα γίνει με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 στην οποία αναμένονται πάνω από 20 χιλιάδες θεατές.

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου οι δεκαήμερες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου (χώρος συγκέντρωσης ομάδων και αρμάτων) και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα θα συμμετάσχουν ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την παρέλαση θα ανοίξει ομάδα κανταδόρων αποτελούμενη από τη Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια το άρμα του Βασιλιά και της Βασίλισσας με θέμα “Musical Carnival”. Το φετινό «βασιλικό ζεύγος» αποτελείται από τη χοροδιδάσκαλο Χριστιάνα Σιοπαχά η οποία εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους και τον μουσικό και ερμηνευτή Κώστα Φλουρέντζου ο οποίος εκπροσωπεί την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου ενώ φιλοξενούνται από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Ενημέρωση για οδικό δίκτυο

Ενημερώνεται το κοινό ότι την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, κατά την Καρναβαλίστικη Παρέλαση Αμμοχώστου που θα πραγματοποιηθεί στο Παραλίμνι, τμήματα του οδικού δικτύου θα παραμείνουν κλειστά.

Κλείσιμο οδών

Συγκεκριμένα, από τις 10:00 το πρωί θα κλείνουν τμηματικά μέρη και παρόδοι της λεωφόρου Πρωταρά και της οδού Γρίβα Διγενή καθώς και η οδός Αγίου Γεωργίου με τις κάθετες παρόδους. Από τις 12:30 το μεσημέρι θα παραμείνει κλειστό μέρος της λεωφόρου Πρωταρά (από το πρατήριο βενζίνης ΕΚΟ) προς δυτικά προς την Αγίου Γεωργίου και μέχρι τις συμβολές των οδών Γρίβα Διγενή και Τάσου Μάρκου.

Οι προαναφερθείσες οδοί θα ανοίγουν για τη διέλευση οχημάτων σταδιακά και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καθαριότητάς τους από τα συνεργεία εργατών και καθαριότητας του Δήμου Παραλιμνίου.

Κλειστά, επίσης, θα παραμείνουν τμήματα των οδών Ακροπόλεως, Αγίου Δημητρίου, Αντώνη Παπαδοπούλου, Δήμητρας, Εφέσου, Μακαρίου Γ’, Μακαρίου Β’, Συρακουσών, Κωνσταντίνου Κοτζιάπασιη, Σωκράτους και πάροδοι του δρόμου από τον οποίο θα περάσει η παρέλαση.

Στάθμευση οχημάτων

Η στάθμευση των οχημάτων στις προαναφερθείσες οδούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης απαγορεύεται.
Οι χώροι στάθμευσης του Δήμου Παραλιμνίου θα διατίθενται για δωρεάν στάθμευση. Καλείται το κοινό όπως τηρεί τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας, των μελών του Δήμου Παραλιμνίου καθώς και τα σήματα τροχαίας τα οποία θα τοποθετηθούν και όπως δεν παρακωλύουν το έργο των συντονιστών της παρέλασης.

Έγκαιρη άφιξη συμεμτεχόντων

Ενημερώνονται οι συμμετέχοντες ότι ο χώρος συγκέντρωσης και έναρξης έχει οριστεί -όπως κάθε χρόνο- ο προαύλιος χώρος του Β’ Δημοτικού Παραλιμνίου. Καλούνται οι συμμετοχές με άρματα να μεταφέρουν τα άρματά τους και τα σταθμεύσουν στον χώρο ο οποίος θα τους υποδειχθεί μεταξύ των ωρών 10:00 – 11:30 το πρωί της Κυριακής 26/2 και όπως τα άτομα τα οποία θα συμμετέχουν προσέλθουν στον χώρο το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ώστε να μην προκληθεί συμφόρηση.

Η παρέλαση θα καταλήγει στην οδό Τάσου Μάρκου όπου τα άρματα θα συνεχίζουν προς τη λεωφόρο 1ης Απριλίου όπου θα αναχωρούν. Απαγορεύεται η στάση, στάθμευση ή παραμονή καρναβαλίστικων αρμάτων.

Ο συμμετέχοντες μετά την είσοδό τους στην οδό Γρίβα Διγενή να αναχωρούν προς τις οδούς Γρίβα Διγενή, Τάσου Μάρκου, Ακροπόλεως, Αγίου Δημητρίου ή Μακαρίου Γ’ και να μη συγκεντρώνονται στις συμβολές των πιο πάνω οδών ώστε να μην προκαλείται συμφόρηση.

Κανόνες συμεμτοχής στην παρέλαση

Παρακαλείται το κοινό όπως παρακολουθήσει την καρναβαλίστικη παρέλαση τηρώντας τις υποδείξεις των συντονιστών και όπως δεν κυκλοφορεί στον χώρο από τον οποίο εισέρχονται τα άρματα και οι καρναβαλιστές.

Στον χώρο στάθμευσης του Δήμου Παραλιμνίου (Κηπουρικός Σύλλογος) θα υπάρχει ασθενοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια, ενώ συνεργεία Πρώτων Βοηθειών της Πολιτικής Άμυνας θα υπάρχουν στον χώρο.

Στους συμμετέχοντες έχουν αποσταλεί οδηγίες, κανόνες και υποχρεώσεις τους οποίους οφείλουν να τηρήσουν για την εύρυθμη λειτουργία της παρέλασης.

Ενημερώνεται, τέλος, το κοινό και οι συμμετέχοντες ότι στον χώρο θα υπάρχει φωτογράφος και η παρέλαση θα οπτικογραφείται.