ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

Η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ηπειρωτών και Φίλων Κύπρου «η Ολυμπιάς» γιόρτασε τα 111 χρόνια από τη απελευθέρωση των Ιωαννίνων

IMG 0800 exclusive, Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, γιορτή, ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου

Η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου, προσηλωμένη στις εθνικές και θρησκευτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, πραγματοποίησε στις 21 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ηπειρωτών και Φίλων Κύπρου «η Ολυμπιάς», εορταστική εκδήλωση για τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων της 21ης Φεβρουαρίου 1913.

Η Απελευθέρωση της Ηπείρου ήταν ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός που έδωσε νέες διαστάσεις και άλλες προοπτικές στον ελληνισμό. Η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου θεώρησε χρέος της λοιπόν να αγκαλιάσει και να στηρίξει μια εκδήλωση τιμής στους αγώνες του ελληνισμού, μιας εκδήλωσης που πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Κύπρο, ώστε να τονωθεί το αγωνιστικό φρόνημα της μαθητιώσας νεολαίας, το τόσο απαραίτητο σε ένα νησί που στενάζει μισό αιώνα τώρα κάτω από την μπότα του Τούρκου εισβολέα. Αποσκοπούσε έτσι να δώσει το μήνυμα ότι, όταν ο ελληνισμός είναι ενωμένος, όπως η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου με την Αδελφότητα Ηπειρωτών και Φίλων Κύπρου «η Ολυμπιάς», τότε μπορεί να μεγαλουργήσει.

Στο πλαίσιο του εορταστικού αφιερώματος παρουσιάστηκε στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου ένα πλούσιο οπτικοακουστικό καλλιτεχνικό αφιέρωμα με προβολές ιστορικών στιγμιότυπων, ανάγνωση άρθρων από εφημερίδες εποχής, απαγγελία ποιημάτων με μουσική υπόκρουση από εξαμελή παραδοσιακή ορχήστρα και ηπειρώτικων χορών από πολυάριθμο χορευτικό σχήμα. Με το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε δεξίωση – κοκτέιλ που είχε ετοιμάσει το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής με τους τελειόφοιτους μαθητές του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, αλλά και με χαρακτηριστικά ηπειρώτικα εδέσματα που πρόσφεραν μέλη της Αδελφότητας Ηπειρωτών και Φίλων «η Ολυμπιάς». Η όλη εκδήλωση έτυχε της οικονομικής στήριξης του Συνδέσμου Γονέων ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το ΡΙΚ.

Παρόντες στο εορταστικό αφιέρωμα ήταν πλειάδα επίσημων προσκεκλημένων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και του Συνδέσμου Γονέων ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου, Πολιτικών εκπροσώπων, Τοπικών Αρχών, Στρατιωτικών της ΕΛΔΥΚ και Στρατιωτικών Σχηματισμών των Κοκκινοχωρίων, της Ελληνικής Πρεσβείας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού καθώς και του Συλλόγου Ελλαδιτών Ελεύθερης Αμμοχώστου. Ιδιαίτερη όμως τιμή αποτέλεσε η παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας με Συμβούλους Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και δεκάδες μαθητές του Λυκειακού Κύκλου.

Επρόκειτο για μια πανηγυρική εκδήλωση που τόνωσε το αίσθημα περηφάνειας όλων και σύσφιξε τις σχέσεις με σύνολα και σχολεία της Ελλάδας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποσπώντας θερμά συγχαρητήρια.