ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Πυρίλλης για το νεκρό έμβρυο και η προσωπική του εμπειρία (ΒΙΝΤΕΟ)

"Να αναφέρω και μια προσωπική εμπειρία που είχα στη ζωή μου, στη δική μου οικογένεια με τη δική μου γυναίκα, δικά μου παιδιά. Ειχαν αποβληθεί 3 παιδιά σε κυοφορία 5.5 μηνών..."

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 03T140414.201 exclusive, ΝΕΚΡΟ ΕΜΒΡΥΟ, ΠΥΡΙΛΛΗΣ

Δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι μεμπτό από τη νεκροψία του εμβρύου που βρέθηκε πρόχειρα θαμμένο σε κοιμητήριο στο Παραλίμνι.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι το βρέφος που βρέθηκε χθες ήταν νεκρό που προέκυψε από αποβολή και τάφηκε πιο πολύ για συναισθηματικούς σκοπούς.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, τα νεκρά βρέφη που προκύπτουν από επιπλοκές ή τερματισμό της κύησης θάβονται στο παλιό κοιμητήριο του Παραλιμνίου που είναι ανενεργό εδώ και 30 χρόνια.

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι μια πρακτική που γίνεται εδώ και χρόνια από τις κλινικές αλλά και από το Νοσοκομείο, καθώς θεωρήθηκε και από την εκκλησία πιο σωστό να θάβονται κατά αυτόν τον τρόπο.

Μάλιστα ο κύριος κύριος Πυριλλής, μοιράστηκε τη δική του εμπειρία, επισημαίνοντας πως όταν η γυναίκα του απέβαλε τρία βρέφη σε κυοφορία πέντε μηνών, τα πήρε ο ίδιος και τα έθαψε στο νεκροταφείο.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι αυτό γεγονός δείχνει ότι σεβόμαστε τα έμβρυα που δεν κατάφεραν να δουν το φως της ζωής. Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, εξήγησε ότι ο άνθρωπος που εντόπισε το βρέφος έσκαψε από περιέργεια όταν είδε κάποιον να το θάβει σε ένα τάφο.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η Αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα για έμβρυο που βρισκόταν πρόχειρα θαμμένο σε κοιμητήριο στο Παραλίμνι.

Συμφωνά με πληροφορίες, φαίνεται πως πολίτης ο οποίος μετέβη στον νεκροταφείο, εντόπισε δίπλα από τάφο πρόχειρα θαμμένη μια σακούλα, εντός της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν ένα έμβρυο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας τα οποία παρέλαβαν αρκετά τεκμήρια από σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές μετά από καταθέσεις που έλαβαν, έχουν πλήρη εικόνα για τα όσα διαδραματίστηκαν και τον λόγο που βρίσκονταν θαμμένο στο συγκεκριμένο σημείο το έμβρυο.

Δείτε το Βίντεο: 

Πηγή: Αντ1