ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Ξεκαθάρισε η υπόθεση με το νεκρό έμβρυο – Αχρειάστος ο ντόρος

Ο σεβασμός στις δύσκολες ώρες μητέρας που έχασε το παιδί που κυοφορούσε, μετατράπηκε σε θέμα στα ΜΜΕ...

viber image 2021 02 03 15 00 11 exclusive

Αποκλείστηκε από την Αστυνομία το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση του εντοπισμού βρέφους σε σακούλι στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις μέχρι σήμερα έρευνες των ανακριτών της υπόθεσης έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 4 χθες το απόγευμα, γυναίκα αντιλήφθηκε φρεσκοσκαμμένο τάφο στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, που της τράβηξε την προσοχή, με αποτέλεσμα να σκάψει και να εντοπίσει μια σακούλα εντός της οποίας υπήρχε ένα έμβρυο.

Η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία και μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στη σκηνή από όπου παρέλαβαν τη σακούλα με το έμβρυο και το απέστειλαν στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από έρευνες της Αστυνομίας εντοπίστηκε η ιδιωτική κλινική από την οποία παραλήφθηκε το νεκρό έμβρυο και λήφθηκαν καταθέσεις από αρκετά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων το προσωπικό του ιδιωτικού νοσηλευτηρίου και άλλα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι η μητέρα του εμβρύου παρακολουθείτο από γιατρό της ιδιωτικής κλινικής, όταν μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν νεκρό στην κοιλιά της και χρειάστηκε να αφαιρεθεί με καισαρική επέμβαση.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο Παραλίμνι έχει διευθετηθεί σε συνεργασία με την εκκλησία, τα έμβρυα που αφαιρούνται από τη μητέρα επειδή είναι νεκρά, να μην μεταφέρονται στα απόβλητα αλλά να κηδεύονται σε συγκεκριμένα σημεία στο κοιμητήριο, κάτι που έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις έρευνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ