Παραλίμνι: Υπογράφτηκε η συμφωνία για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Localize IT»

35790970 1433124996788835 7184172734954340352 n ΑΛΚΟΟΛ, Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΚΕΝΘΕΑ

Υπογράφτηκε χθες Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 μεταξύ του Δήμου Παραλιμνίου και του ΚΕΝΘΕΑ η συμφωνία για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Localize IT» στο οποίο συμμετέχουν άλλοι δέκα ευρωπαϊκοί οργανισμοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, μέσω του οποίου θα ενισχυθεί η ικανότητα των τοπικών αρχών για μείωση του φαινομένου της υπέρμετρης επεισοδιακής κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικα άτομα. Στο πρόγραμμα για την Κύπρο συμμετέχουν δύο Δήμοι από τις έντεκα συμμετέχουσες χώρες, ο Δήμος Παραλιμνίου και ο Δήμος Αγλαντζιάς.

Υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος από τον Δήμο Παραλιμνίου είναι η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Μουλαζίμη, όπου σε συνεργασία με τους λειτουργούς του ΚΕΝΘΕΑ και την Καλομοίρα Κέλη θα διοργανώσουν δράσεις με εμπλεκόμενους φορείς, οργανωμένα σύνολα και δημότες Παραλιμνίου για εφαρμογή «από κάτω προς τα πάνω» στρατηγικής καταπολέμησης της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Οι βιωματικές δράσεις στην παρουσία νέων και γονέων με απώτερο σκοπό την επίτευξη των βασικών στόχων του προγράμματος θα αρχίσουν στις αρχές Ιουλίου και θα υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον χώρο και τις ημέρες διεξαγωγής των δράσεων. Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης χαιρέτισε τη συγκεκριμένη προσπάθεια και ευχαρίστησε τον ΚΕΝΘΕΑ για την επιλογή του Δήμου Παραλιμνίου ως επωφελούμενο φορέα υλοποίησης του προγράμματος.

Η εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον Δήμο Παραλιμνίου εφόσον δίδεται η δυνατότητα για συμβολή του Δήμου σε σημαντικά θέματα δημόσιας υγείας, ως διαχρονικός αρωγός στον ΚΕΝΘΕΑ και κατ’ επέκταση στον «ΑΧΙΛΛΕΑ», Σταθμό Πρόληψης & Συμβουλευτικής της επαρχίας Αμμοχώστου.

Famagusta.News