Πασχαλινές Εκδηλώσεις σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα

DSS 7556 e1492540613632 Πάσχα

Με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας καλούν μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν σύμφωνα με τα καθιερωμένα έθιμα ανήμερα του Πάσχα.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Το βράδυ, διοργανώνεται στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου νησιώτικο γλέντι με τοπικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, άφθονα εδέσματα και παραδοσιακό κρασί με το μουσικό σχήμα «ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΗΤΙΚΑ», εκδήλωση η οποία θα πλαισιωθεί χορευτικά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΝΑΔΥΣΗ». Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου – Επαρχίας Αμμοχώστου θα σερβίρει σούσι, τραχανά και «πόμπες» καθώς και σαγκρία για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της Επαρχίας μας.

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Την Κυριακή του Πάσχα στις 7.00μ.μ θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο καλλιτεχνικό παραδοσιακό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με χορούς και τραγούδια από την Κύπρο, τα νησιά, την Μικρά Ασία, την Ήπειρο, τα οποία θα παρουσιάσουν ο Χορευτικός Όμιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και ο Κίμων Ξυλοτύμπου. Στη συνέχεια η νεαρή τραγουδίστρια Emma Cutajar από την Μάλτα θα τραγουδήσει Μαλτέζικα παραδοσιακά τραγούδια και η βραδιά θα κλείσει με την Μουσικοχορευτική παράσταση «Λέμε Χριστός Ανέστη με μουσική και χορό» που επιμελήθηκαν και θα παρουσιάσουν το Μουσικό Σχήμα Μαρία Ζηντίλη και ο Πολιτιστικός Όμιλος, «Η Παράδοση» Λιοπετριού.

Famagusta.News