ΠΑΣΥΞΕ για μετανάστες σε Περνέρα: «Οι αρμόδιοι να κάνουν δεύτερες σκέψεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου για το θέμα μετακίνησης αιτητών ασύλου στην τουριστική περιοχή Περνέρα από την Κυβέρνηση

photo 8 exclusive, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Περνέρα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σχετικά με το θέμα μετακίνησης αιτητών ασύλου από ξενοδοχειακή μονάδα της Αγίας Νάπας στην περιοχή Περνέρα στο Παραλίμνι, με την οποία καλεί τους αρμόδιους να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα στον Τύπο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αναφορικά με την ανάγκη μετακίνησης δεκάδων αιτητών πολιτικού ασύλου από την Αγία Νάπα, όπου διέμεναν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Περιήλθε στην αντίληψή μας, μετά και τη σχετική επιστολή του δημάρχου Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρου Πυρίλλη, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ότι γίνονται σκέψεις από πλευράς αρμοδίων Αρχών, για πιθανή μεταστέγαση των εν λόγω αιτητών πολιτικού ασύλου, μεσούσης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, σε ξενοδοχειακή μονάδα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Περνέρας, στον Πρωταρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τουριστική περιοχή της Περνέρας, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, σειρά σημαντικών ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και στήριξης από πλευράς των αρμοδίων Αρχών, ώστε να επανέλθει στην ανάπτυξη και στην τουριστική άνθηση των προηγούμενων ετών. Ζητήματα που είναι εις γνώση όλων των φορέων και κρατικών υπηρεσιών, καθώς το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε και ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, με το Υφυπουργείο Τουρισμού να μελετά σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.

Το θέμα μεταστέγασης των αιτητών πολιτικού ασύλου, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια όσο το δυνατόν πιο μόνιμη λύση. Ωστόσο, είναι πεποίθησή μας ότι μια πιθανή μετακίνηση στην τουριστική περιοχή Περνέρας, θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, αντί να προσφέρει λύσεις στα τόσα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει η περιοχή.

Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που καλούμε όλους τους αρμόδιους να κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς το ζήτημα αυτό και παράλληλα να εγκύψουν το συντομότερο στα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και να δώσουν λύσεις.